Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

«ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΠΥΣΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ»

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,


Η παράγραφος 8 του άρθρου 47 του Ν. 3848/2010, αναφέρει: «Δύο εκπαιδευτικούς με βαθμό Α΄ πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν σε οργανική θέση στην περιφέρεια του οικείου Π.Υ.Σ.Π.Ε. και οι οποίοι επιλέγονται με τους αναπληρωτές τους μεταξύ των δεκαπέντε που κατά την ημερομηνία συγκρότησης κατέχουν τη μεγαλύτερη πραγματική διοικητική υπηρεσία σε θέσεις διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προϊσταμένου γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ή διευθυντή σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».


Αλήθεια, για την επιλογή των μελών του ΠΥΣΠΕ, λαμβάνονται υπόψη άλλα προσόντα, πχ μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση , διδακτορικό, δεύτερο πτυχίο, κλπ  που μπορεί να έχει κάποιος συνάδελφος ή ο νομοθέτης τα θεωρεί άχρηστα;


Το κριτήριο για τον ορισμό των δύο μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι σαφέστατο: «κάνουμε όποιους θέλουμε εμείς», γιατί, δεν μπορεί, όλο και κάποιος δικός μας θα είναι μέσα στους πρώτους δεκαπέντε με τη μεγαλύτερη διοικητική εμπειρία!  Πουθενά δεν αναφέρεται ότι ορίζονται αυτοί με τη μεγαλύτερη διοικητική εμπειρία, γιατί ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να είναι κάποιος από τους «απέναντι». Για τους αναπληρωτές τους ισχύει η μεγαλύτερη διοικητική εμπειρία ή όχι; (αφελής ερώτηση)


Όταν εσκεμμένα δεν ορίζονται σαφή και δίκαια κριτήρια, είναι αστείο να μιλάμε για δίκαιους ορισμούς. Το να βαφτίζουμε ένα κριτήριο δίκαιο απλά γιατί μας βολεύει, υποτιμά την κρίση και τη νοημοσύνη μας.  Όπως καταφέρνουν οι διάφοροι συνδικαλιστές και παίρνουν  τα μόρια τους στις κρίσεις στελεχών με σαφή κριτήρια, έτσι θα πρέπει να αγωνιστούν για να υπάρχουν παντού σαφή και δίκαια  κριτήρια σε όλες τις κρίσεις .


Εννοείται, βέβαια, ότι δεν έχω τίποτε με τους δύο αξιολογότατους συναδέλφους,  τους οποίους και εκτιμώ βαθιά.


Με τιμή

Γαπκιάδης Γιώργος

Αιρετός με την Ανεξάρτητη Κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου