Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Το αλάθητο του βουλευτή

Χιώτης Βασίλης
Αν αναρωτιόνται ακόμη οι βουλευτές γιατί το πολιτικό σύστημα έχει φτάσει στο έσχατο σημείο της ανυποληψίας, ας κοιτάξουν τι συνέβη την Τετάρτη στην Βουλή.
Τρεις βουλευτές της Ν.Δ. καταψήφισαν την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για το αδίκημα του προπηλακισμού κατά της Λιάνας Κανέλλη. Κι άλλος ένας (του ΠαΣοΚ) ψήφισε παρών. Από τους τέσσερις εκείνους βουλευτές, μόνον ένας τόλμησε να ψελλίσει ότι έκανε λάθος. Αλλά ακόμη κι εκείνος, δεν τόλμησε να ζητήσει συγνώμη τουλάχιστον από τους ψηφοφόρους του.
 Αντιθέτως ένας από αυτούς τους βουλευτές, προσπάθησε να επενδύσει με ιδεολογικό μανδύα την γκάφα του, λέγοντας ότι ήθελε να δώσει την ευκαιρία στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να ζητήσει συγνώμη εντός του κοινοβουλίου! Κι άλλος ένας ομολόγησε ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε, επειδή πήγε στην Βουλή την τελευταία στιγμή!
Αλλά έτσι είναι δυστυχώς οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας. Έτσι και πετύχουν κάτι καλό, μας βομβαρδίζουν με μέηλ και τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Έτσι και κάνουν καμιά … «πατάτα», πασχίζουν να μας πείσουν ότι δεν την έκαναν. Και ότι εμείς φταίμε που δεν μπορούμε να συλλάβουμε το μεγαλείο της σκέψης τους…
Ακόμη κι ο Πάπας έχει πια ομολογήσει ότι δεν διαθέτει το αλάθητο. Ακόμη κι Πάπας έχει ζητήσει συγνώμη. Αλλά όχι οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ …
Για αυτό, τα άλλοτε μεγάλα και παραδοσιακά κόμματα δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Γι αυτό οι πολίτες τους γυρίζουν την πλάτη και στρέφονται σε νέους πολιτικούς σχηματισμούς. Διότι οι πολιτικοί των παραδοσιακών κομμάτων δείχνουν αμετανόητοι. Δείχνουν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα από τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα. Δείχνουν ότι ακόμη και σήμερα μια ανεξήγητη αλαζονεία και την πεποίθησή τους, ότι η κρίση του πολιτικού συστήματος, είναι απλώς μια παρένθεση που θα κλείσει σύντομα. Κι εξακολουθούν να εκφράζουν την απορία τους στις δεξιώσεις, γιατί εξακολουθεί να ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή.
Έλα ντέ!! Γιατί ανεβαίνουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου