Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

 Τάσος Καραμήτσος

Πώς και δεν αντιλαμβάνονται εκεί στη Ν.Δ. αλλά και οι... ευαίσθητοι αρχηγοί Κουβέλης και Βενιζέλος ότι δεν γίνεται να τη βγάλουν τελείως τζάμπα οι 1.000-1.500 «γνωστοί και φίλοι της Αθήνας» που ποζάρουν στη λίστα Λαγκάρντ και στις λίστες της Εφορίας με τα εμβάσματα του εξωτερικού; Πώς και δεν συνειδητοποιούν ότι έχει τρομερά αρνητικό αντίκτυπο στην κοινή γνώμη -αλλά και στην εικόνα τους- από τη μια να εκδίδονται χιλιάδες εντάλματα σύλληψης για χρέη από ένα πεντοχίλιαρο και από την άλλη να μην έχει γίνει κανένας έλεγχος σε πάμπλουτους Έλληνες με λεφτά που δεν δικαιολογούνται στο εξωτερικό;

Πώς ξύπνησε ο γενικός γραμματέας Εσόδων κ. Θεοχάρης μια κρύα μέρα του Φεβρουαρίου και θυμήθηκε ότι μπορεί και να υπάρχουν συγγενείς που θέλουν μεταξύ τους να κάνουν δωρεές μερικά εκατομμύρια ευρώ που περισσεύουν σε ελβετικές τράπεζες; Δεν θα ήταν προτιμότερο να έβρισκε έναν πιο κομψό τρόπο να επιβάλει μικρότερη φορολογία από το 40% και να πληρώσουν όλοι όσοι δεν δικαιολογούν τα εμβάσματα στο εξωτερικό από τη φορολογική τους δήλωση; Αλλά να τα πληρώσουν, εντέλει.
Πώς κάλεσαν οι φορολογικές αρχές της Γερμανίας, της Γαλλίας κ.λπ. τους αντίστοιχους δικούς τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ και με συνοπτικές διαδικασίες εισέπραξαν ένα 5 με 10% περίπου φόρο από τα χρήματα αυτά, χωρίς πολλά λόγια και περίπλοκες διαδικασίες;

Πολύ απλά, η εφεύρεση της εγκυκλίου περί δωρεάς με αναδρομικότητα που «ασπρίζει» τα λεφτά όσων τα έβγαλαν χωρίς να τα δικαιολογούν στο εξωτερικό είναι -αυτή την εποχή- σκάνδαλο. Όπως και το παραμύθι κάποιων του ΣΔΟΕ ότι «δεν ελέγχουμε τους πλούσιους της λίστας Λαγκάρντ γιατί αυτοί έχουν λεφτά» είναι μια χαρά επιχείρημα για να ασχοληθεί η κυρία Ράικου με όσους το διατυπώνουν. Γιατί λεφτά όντως έχουν, «πόθεν έσχες» δεν έχουν.

Αντί λοιπόν να ασχολούνται όλα τα κόμματα μαζί με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πρωί, μεσημέρι, βράδυ, ας φέρουν το σοβαρότατο αυτό θέμα στη Βουλή και ας εκθέσουν ακόμα περισσότερο όσους πάνε να το θάψουν. Διαφορετικά εκτίθενται βαρύτατα οι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου