Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Αντιρατσιστικός "αιφνιδιασμός" ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ


alfavita.gr
 
Κίνηση δήθεν «αιφνιδιασμού» έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε σχέση με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, καταλήγωντας να το καταθέσουν από κοινού στη βουλή.
 
Παρά τις διαρροές περί ρήγματος στην τρικομματική κυβερνητική συμμαχία, τα πράγματα φαίνεται να εξυπηρετούν διαφορετικές πολιτικές στοχεύσεις. 
 
Με την κίνηση αυτή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βρήκαν έναν τρόπο να διαχωριστούν από την επίσημη κυβερνητική θέση, μετά από ενάμιση χρόνο ταύτισης και παράλληλα να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στην κυβέρνηση, σε όποιο αριστερό ακροατήριο τους έχει απομείνει.
 
Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει από τη δύσκολη θέση, καθώς θα ήταν αναγκασμένη να δυσαρεστήσει την ακροδεξιά της εκλογική επιρροή που εδώ και καιρό προσπαθεί να συσπειρώσει.
 
Συγχρόνως εκβιάζεται ένα επίπεδο πολιτικής συμφωνίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ από το «αριστερό» κομμάτι της κυβέρνησης, δίνοντας τη δυνατότητα ύπαρξης συγκλίσεων. 
 
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:
 
«Μετά από επικοινωνία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αποφασίστηκε οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης».
 
Νωρίτερα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την οποία τού ζητούσε να έρθει άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας».
 
Η στάση της ΔΗΜΑΡ
 
Στο μεταξύ, προθεσμία έως την Πέμπτη δίνει η Δημοκρατική Αριστερά στην ΝΔ, προκειμένου να αποσαφηνίσει την τελική της θέση σχετικά με το σχέδιο νόμου Ρουπακιώτη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή την θέση κατέληξε μετά από πολύωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος νωρίτερα σήμερα, όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα. 
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκε έντονος προβληματισμός από κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ για τους χειρισμούς στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ έγινε σαφές πως εάν πολύ σύντομα δεν έρθει στην Βουλή ο νόμος, τότε η ΔΗΜΑΡ θα προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίου μαζί με το ΠΑΣΟΚ. 
 
Πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου υπογράμμιζαν ότι θα περιμένουν ώς την Πέμπτη σύγκληση νέου συμβουλίου των τριών κυβερνητικών εταίρων, ώστε να δουν ποιες είναι οι προθέσεις της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου