Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Περιμένοντας τις μεταθέσεις

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε εν αναμονή των μεταθέσεων οι οποίες βέβαια έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ. Άμεση συνέπεια αυτής της καθυστέρησης θα είναι ότι θα αργήσουν οι αποσπάσεις και φυσικά οι τοποθετήσεις.
 Για άλλο ένα καλοκαίρι χιλιάδες συνάδελφοι θα ζήσουν με την αγωνία και την ανασφάλεια πού θα τους βρει η νέα σχολική χρονιά αυτούς και τις οικογένειές τους. Από φέτος έχουμε και τις υποχρεωτικές μεταθέσεις -ελπίζω σε μικρή κλίμακα-, οπότε κάποια μέρα του Σεπτέμβρη (πιθανότατα) θα υποδείξουν σε κάποιους συναδέλφους τον τόπο εργασίας τους.
Ο οικογενειακός προγραμματισμός και η οικονομική δυσπραγία ουδόλως τους ενδιαφέρει και γιατί θα έπρεπε άλλωστε; Εξάλλου για τους ημετέρους όλο και κάποια κατά προτεραιότητα απόσπαση (πέρα από αυτές που ορίζει ο νόμος) θα υπάρξει για να βολευτεί η κατάσταση. Υπάρχουν βέβαια και τα γραφεία, οι Μητροπόλεις, οι βιβλιοθήκες και ούτω καθεξής. Γι΄αυτές τις αποσπάσεις, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, καλούμαστε να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να βοηθήσουμε!
Σε αυτές τις ωραίες εποχές που περνάει η χώρα μας, η ΠΑΣΚ αλλάζει όνομα και γίνεται Ενωτική Συνεργασία, συνεργάζεται με τη ΔΑΚΕ την ίδια ώρα που ο κ. Σαμαράς, μιλώντας για το νεοναζιστικό φαινόμενο, αρνείται να κατονομάσει τη Χρυσή Αυγή. Γιατί άραγε;. Η νοοτροπία δεν αλλάζει αλλά αυτό είναι δική μας ευθύνη γιατί πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς τη δική μας.
Τα μέλη της ΔΑΚΕ και της Ενωτικής Συνεργασίας με την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους μας κατηγόρησαν για "απραξία, γραφειοκρατία και απομαζικοποίηση του κινήματος". Οι 169 συνάδελφοι που μας τίμησαν με την ψήφο τους και οι 109 από αυτούς που τίμησαν την Τάνια την Κορμά για τον αγώνα, τη στάση και το ήθος της δε λένε γι΄αυτούς τίποτε. Δεν πειράζει, λένε για τους συναδέλφους και αυτό είναι που τελικά έχει σημασία. 
Είπαμε οι αριθμοί ενίοτε κρύβουν την αλήθεια αλλά μερικές φορές είναι τόσο εκκωφαντικοί που πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι ακριβώς λέμε γιατί εκτιθέμεθα. Αλλά μήπως τους ενδιαφέρει η αλήθεια; Ο στόχος επιτεύχθηκε, ο τρόπος γι΄αυτούς δεν έχει σημασία. Αριβίστες κάθε είδους και ιδεολογίας ενωθείτε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Με τιμή
Γαπκιάδης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου