Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ -ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ- ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ -ΓΙΑ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Στη Γερμανία  διευθυντής ελληνικού σχολείου  στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία  καταχράστηκε 21.500 €  από τη σχολική επιτροπή, όπως αποδείχτηκε από  ΕΔΕ (μετά από 8 μήνες), έπειτα  από καταγγελία του εκεί συλλόγου γονέων στον κ. Υπουργό Παιδείας(6-9-2012). Ακόμη όπως αναφέρει  το έγγραφο  αντί να καταγγελθεί από τον προϊστάμενο του, συντονιστή της περιοχής, αυτός τον κάλυπτε. Και οι δυο ήταν υψηλόβαθμοι εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστές, μάλιστα όπως αναφέρει το άρθρο, ο συντονιστής ήταν επί χρόνια αιρετός με το ΠΑΣΟΚ για τους εκπαιδευτικούς στη Γερμανία. Θα περίμενε κανένας με το νέο πειθαρχικό να τεθούν σε αργία και οι δύο. Στο διευθυντή διακόπηκε η απόσπαση του στις 21-3-2013 ενώ ο συντονιστής εκπαίδευσης εργάζεται   κανονικά χωρίς να τον ενοχλεί κανένας ενώ έχει παραπεμφθεί  για τη συγκάλυψη του υφισταμένου του.
          Αντίθετα ο κ . Υπουργός κίνησε αμέσως ταχύτατες διαδικασίες για να τεθεί σε αναγκαστική αργία ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Λάρισας Στ. Γκιουλιώνης  (είναι εδώ και καιρό σε αργία) με το αιτιολογικό «ανάρμοστης συμπεριφοράς για δημόσιο υπάλληλο εκτός υπηρεσίας» γιατί συμμετείχε σε διαδήλωση ενάντια στα μέτρα του μνημονίου(θυμάστε εκείνη την παρέλαση που σε όλη την Ελλάδα γινόταν διαμαρτυρίες).
          Τελικά το νέο πειθαρχικό ψηφίστηκε στη βουλή από την κυβέρνηση (γνωρίζετε ποιοι και ποια κόμματα το ψήφισαν εκεί ) για να καθαρίσει το δημόσιο από τους επίορκους ή για να για να γίνουν εκκαθαρίσεις - απολύσεις άλλου τύπου και να περάσουν στο δημόσιο και ειδικότερα στην εκπαίδευση το ραγιαδισμό και την υποδούλωση στο «σουλτάνο»;
Πατήστε τον παρακάτω  σύνδεσμο για να δείτε το έγγραφο καταγγελία  του συλλόγου γονέων από τη Γερμανία και να διαβάσετε το αποκαλυπτικό άρθρο για την επιλεκτική στάση του υπουργείου.


                                                       Θεοδωρακόπουλος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου