Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ας καλέσει και την 18χρονη αριστούχο στο Μαξίμου να την πείσει να μείνει εδώ

  Γιάννης Μακρυγιάννης

Ομολογώ ότι δεν εντυπωσιάστηκα διόλου μόλις άκουσα ότι ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πιο διάσημο και πολυσυζητημένο αυτή την περίοδο Έλληνα μπασκετμπολίστα, τον Γιάννη Αντετοκούμπο.

Είναι συνήθεια των πολιτικών να κλέβουν από τη δόξα ταλαντούχων και διακριθέντων νέων. Τον θυμήθηκε τον Αντετοκούμπο το Μαξίμου όταν ο νεαρός έγινε ντραφτ – το υψηλότερο που έγινε ποτέ Έλληνας παίκτης – στο NBA. Τον είχε όμως ξεχάσει κι αυτόν και χιλιάδες άλλους νεαρούς, που έχουν γεννηθεί και μορφωθεί εδώ και ασφαλώς θέλουν να είναι και νιώθουν Έλληνες – όπως απέδειξε ο Γιάννης και ο αδελφός του φορώντας την ελληνική σημαία – όταν διέλυε το νόμο για την ιθαγένεια, αλλά και πετούσε στα σκουπίδια τον αντιρατσιστικό νόμο. Ίσως να μην το ξέρει ο πρωθυπουργός, όμως ο Αντετοκούμπο και η οικογένειά του υπήρξαν πολλές φορές θύματα ρατσιστών στα Σεπόλια και αλλού επί χρόνια. Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία, μπροστά στην επικοινωνιακή και πολιτική εκμετάλλευση της επιτυχίας του Γιάννη. Οι φωτογραφίες και μερικές κουβέντες αβροφροσύνης θα βοηθήσουν να περάσει μία ακόμη δύσκολη μέρα για τον πρωθυπουργό.

Εάν ήταν όμως μάγκας ο πρωθυπουργός και δεν κοιτούσε να κλέψει δόξα και λάμψη από έναν ταλαντούχο νέο, ας καλούσε στο Μαξίμου και την αριστούχο των πανελλαδικών εξετάσεων. Εκείνη την κοπέλα που αποφάσισε, παρά την επιτυχία της εδώ, να μεταναστεύσει στη Γερμανία. Κι ας προσπαθήσει να την πείσει να παραμείνει. Να την πείσει ότι αξίζει να μείνει ένας νέος Έλληνας στον τόπο του γιατί η Πολιτεία του παρέχει όλα τα εχέγγυα για το μέλλον του, ειδικά από την ώρα που έχει τεράστιες δυνατότητες. Κι ότι εάν μείνει οι προσπάθειές της, οι δυνατότητές της θα αξιοποιηθούν από τη χώρα, δεν θα πάνε χαμένες. Να την πείσει ότι η χώρα ζει ένα success story, το οποίο δεν πρέπει να χάσει η νεαρή αριστούχος. Γι’ αυτό άλλωστε δεν προσπαθούσε να μας πείσει όλο το προηγούμενο διάστημα; Ε, ας το πει και φάτσα με φάτσα στην 18χρονη να δούμε τι ανταπόκριση θα έχει.

Εντάξει τον Γιάννη Αντετοκούμπο δεν μπορεί να τον πείσει να μην πάει στο ΝΒΑ. Αλλά, μιας και φτιάχνει τη «Νέα Ελλάδα», όπως μας είπε και μας ξανάπε το Σαββατοκύριακο, δεν ξεκινά κι αυτός από μία τέτοια δύσκολη αποστολή; Εκτός κι αν θεωρεί ότι για τη «Νέα Ελλάδα» αρκούν τύποι σαν τον Πολύδωρα και τον Βορίδη. Αλλά τι λέω… Προφανώς του αρκούν αυτοί… Καληνύχτα κύριε πρόεδρε, το μέλλον σας αποχαιρετά…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου