Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Δημοκρατική Συνεργασία εκπαιδευτικών ΠΕ: Για τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΟΕ με θέμα τη συγκρότηση του σε σώμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ  ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Στις 2 και 3 Ιουλίου 2013, συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με μοναδικό θέμα Η.Δ. τη συγκρότησή του σε σώμα. Σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ο.Ε., για την εκλογή των μελών του Προεδρείου, στις πρώτες συνεδριάσεις,  απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., μετά την πάροδο 10 ημερών η εκλογή μπορεί να γίνει και με την σχετική πλειοψηφία. Οι πέντε παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ. τοποθετήθηκαν ως εξής:
·         ΔΑΚΕ: «Προτείνουμε διαπαραταξιακό Προεδρείο, με συμμετοχή όλων των παρατάξεων και με Πρόεδρο τον συνάδελφο Χαράλαμπο Κόκκινο από τη ΔΑΚΕ».
·         ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: «Είναι επιτακτική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα το νέο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα μεγάλα ζητήματα που είναι αυτή την περίοδο σε εξέλιξη (απολύσεις και διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών, αξιολόγηση, πειθαρχικά σε εξέλιξη κ.λ.π.). Είναι φανερό ότι καμία παράταξη δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία και επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει Προεδρείο στη βάση προγραμματικής σύγκλησης. Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε τη συγκρότηση ενός αντιπροσωπευτικού αναλογικού Προεδρείου, προκειμένου να λειτουργήσει η Ομοσπονδία. Σε μια τέτοια συγκρότηση η Παράταξή μας θα διεκδικήσει τις θέσεις που της αναλογούν με βάση τη δύναμή της όπως αυτή καταγράφηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Από τη συγκρότηση του Δ.Σ. δεν μπορεί να απουσιάζει καμία από τις δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτό».
·         ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: «Με βάση τους συσχετισμούς και το εκλογικό αποτέλεσμα του συνεδρίου δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για προγραμματική αγωνιστική ταξική συγκρότηση του Προεδρείου του Δ.Σ. Γι αυτό παραμένουμε στη θέση: Δεν διεκδικούμε, ούτε αποδεχόμαστε καμιά θέση στο Προεδρείο. Δεν ψηφίζουμε καμιά πρόταση».
·         ΕΣΑΚ: «Δεν μπορεί να υπάρξει Προεδρείο προγραμματικής σύγκλισης. Για να λειτουργήσει το Δ.Σ. προτείνουμε τη συγκρότηση λειτουργικού, αναλογικού, αντιπροσωπευτικού Προεδρείου».
·         ΕΡΑ: «Προτείνουμε τη συγκρότηση αριστερού Προεδρείου, με την εξής σύνθεση: Πρόεδρος από τις Παρεμβάσεις, Γενικός Γραμματέας από την ΕΣΑΚ και Αντιπρόεδρος από την ΕΡΑ».
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Με βάση τις τοποθετήσεις των παρατάξεων, στις δύο πρώτες συνεδριάσεις, είναι φανερό ότι δεν υπάρχει διάθεση άμεσης συγκρότησης του Δ.Σ. τόσο από την παράταξη των  Παρεμβάσεων, τα μέλη της οποίας εξακολουθούν να επιλέγουν για τον εαυτό τους τον εύκολο ρόλο του δημόσιου κατήγορου της Δ.Ο.Ε. και όχι την ανάληψη ευθυνών στη λειτουργία των οργάνων, όσο και από την παράταξη της ΕΡΑ που εξακολούθησε να προτείνει Πρόεδρο από τις Παρεμβάσεις ακόμη και μετά τη δήλωσή τους ότι δεν αποδέχονται πρόταση για καμία θέση.
Η συνεδριάσεις ολοκληρώθηκαν με την ψηφοφορία στην μοναδική υποψηφιότητα που κατατέθηκε, αυτή του Χ. Κόκκινου από τη ΔΑΚΕ, και η οποία έλαβε 3 ψήφους και δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Οι συνεδριάσεις θα επαναληφθούν και τις επόμενες ημέρες.
Τα μέλη της Παράταξής μας δήλωσαν ότι δεν θέτουν υποψηφιότητα και δεν συμμετέχουν στη συγκρότηση του Προεδρείου εάν δεν υπάρχει συμμετοχή και των άλλων παρατάξεων σε αυτή την κατεύθυνση.
Από τη Γραμματεία της
Δημοκρατικής Συνεργασίας
Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου