Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   Π.Ε. Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ



Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ για το Δημοτικό Σχολείο Ασπροκκλησιάς, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου μιλώντας για τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κ. Μασλάρη Γεώργιο, αναφέρει:

«Όταν αυτόν τον τόπο δεν τον πονάς γιατί δε σ΄ έχει γεννήσει, γιατί δεν τον έχεις ζήσει και γιατί, ως ξένος, θα φύγεις, είναι πολύ λογικό να μην έχεις ούτε ηθικούς ενδοιασμούς, αλλά να κάνεις ακόμη και …εγκλήματα. Δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν εγκλήματα, όπως έκαναν και πριν από δύο χρόνια με το σχολείο των Αμπελοκήπων και έφτασαν σε σημείο να διχάσουν δύο τοπικές κοινωνίες. Δεν είναι απλά πρόκληση αυτό που έγινε, αλλά είναι ντροπή».

Συνεχίζοντας λέει τα εξής: «Ξέρει προς τα πού βρίσκεται η Ασπροκκλησιά ή τα υπόλοιπα χωριά που εξυπηρετούνται από αυτό το σχολείο; Έχει πάει ο κ. Μασλάρης χειμώνα στο Ανθηρό και στο Νόστιμο; Τον χειμώνα που μας πέρασε, ο οποίος δεν ήταν βαρύς, ήταν πολλές μέρες που το λεωφορείο δεν ανέβηκε για να πάρει παιδιά. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τι πρόσβαση στο «αναβαθμισμένο» σχολείο θα έχουν αυτοί οι μαθητές».



Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ανεξάρτητη Κίνηση είναι μακριά από κάθε είδους μικροκομματικά συμφέροντα και θλιβόμαστε πραγματικά για τις εκφράσεις αλλά και για τα «επιχειρήματα» που επικαλείται ο κ. Δήμαρχος. 
Γιατί είναι ξένος ο κ. Μασλάρης, κ. Δήμαρχε; Επειδή εδώ δημιούργησε την οικογένειά του; Επειδή εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά του; Επειδή εδώ κατοικεί μόνιμα; Επειδή επί  είκοσι δύο συναπτά χρόνια υπηρετεί στα σχολεία και στη Διεύθυνση του Νομού μας; Πόσα ακόμα χρειάζονται για να αποκτήσει την Καστοριανή Υπηκοότητα και την Καστοριανή Ιθαγένεια; Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που ζουν ή εργάζονται στον Νομό μας.


Πιστεύετε ότι μόνο αν γεννηθείς κάπου μπορείς να αγαπήσεις τον τόπο αυτό; Όλοι αυτοί που έφεραν τη χώρα μας στην κατάσταση που είναι σήμερα γεννήθηκαν στην Ελλάδα, κ. Δήμαρχε. Το πόσο αγαπά καθένας τον τόπο του και τη χώρα του το δείχνει καθημερινά με τη στάση ζωής που ακολουθεί, και εμείς οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξέρουμε πολύ καλύτερα από εσάς αν αγαπά ή όχι τον τόπο μας ο κ. Μασλάρης. Ξέρουμε επίσης πολύ καλύτερα το ήθος του για να καταλάβουμε αν έχει ή όχι ηθικούς ενδοιασμούς. Μάλλον σε λάθος χώρο ψάχνετε να βρείτε άτομα που δεν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς.

Όσο για τα επιχειρήματα ότι το χειμώνα έχει χιόνι στο Ανθηρό και το Νόστιμο, αν συμβεί αυτό και είναι κλειστοί οι δρόμοι, τότε τα παιδιά ούτε στην Ασπροκκλησιά ούτε στο Άργος θα πάνε σχολείο.


Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Πιστεύουμε ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον κάθε Δήμαρχο το πώς πρέπει να λειτουργήσουν τα σχολεία και ποιο είναι το καλό των παιδιών. Αυτά τα πράγματα σπούδασε και αυτά τα πράγματα γνωρίζει. Αντίστοιχα ο κάθε Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλύτερα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Είναι αυτονόητα αυτά τα πράγματα. Θα πρέπει όμως η ίδια η Πολιτεία να ορίσει ευδιάκριτους ρόλους για τον καθένα. Δυστυχώς όμως η Πολιτεία επιτρέπει να επιβάλλουν κάποιοι τη άποψή τους ενώ κανονικά δεν είναι δική τους αρμοδιότητα. Γι΄ αυτόν και για άλλους πολλούς λόγους δεν πρέπει να απορούμε πώς καταφέραμε και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα...



Υ.Γ. Οι καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί Σχολείων είναι έργο και απαίτηση της σημερινής Κυβέρνησης. Τώρα, αν αυτή η κυβέρνηση και ειδικά, στην περίπτωσή μας, το Υπουργείο Παιδείας «φάσκει και αντιφάσκει» ή ενδίδει για ευνόητους λόγους σε πιέσεις τοπικών κομματικών παραγόντων, ο μόνος που δεν φταίει είναι ο εκπαιδευτικός ή ο εκάστοτε Διευθυντής Εκπαίδευσης.

1 σχόλιο:

  1. Το έγραψε και ο Πλάτωνας
    "ο καθένας να πράττει αυτό για το οποίο είναι πλασμένος και καταλλήλως εκπαιδευμένος. Αν όλοι θέλουν να έχουν λόγο και να αποφασίζουν για όλα θα επικρατήσει το χάος"
    (απόσπασμα απο το έργο "πολιτεία").

    Βιβή Αντωνίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή