Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ποινές «χάδι» σε εκπαιδευτικούς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ενστάσεις κατά αποφάσεων Πειθαρχικών Συμβουλίων για σοβαρά παραπτώματα εκπαιδευτικών έκανε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, καθώς διαπίστωσε ότι οι ποινές είναι πολύ μικρές σε σχέση με τα αδικήματα . Διαβάστε παρακάτω τις υποθέσεις και τις αντίστοιχες ποινές που επεβλήθησαν , όπως περιγράφονται στην έκθεση για το έτος 2012 από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης:
1Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:
Ένσταση κατά απόφασης του ΠΥΣΔΕ …με την οποία επιβλήθηκε η ποινή του προστίμου αποδοχών σαράντα (40) ημερών σε εκπαιδευτικό για τα πειθαρχικά παραπτώματα της αμέλειας και της ατελούς εκπλήρωσης του καθήκοντος καθώς και της χαρακτηριστικώς ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα πάντα με την έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης:
Κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας, στο Γενικό Λύκειο που ήταν τοποθετημένος, δε δίδασκε το γνωστικό αντικείμενο του μαθήματός του σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα σπουδών και δεν επέβαλε στους μαθητές τη δέουσα πειθαρχία. Οι μαθητές έμπαιναν σε όποια σελίδα του internet ήθελαν, έβγαιναν από την τάξη, αλλά και από το χώρο του σχολείου, επέστρεφαν με φαγώσιμα, τα οποία έτρωγαν μέσα στην τάξη και επέτρεπε στους μαθητές να βγαίνουν από την τάξη δέκα (10) λεπτά πριν τη λήξη της διδακτικής ώρας.
Κατά το σχολικό έτος 2009-2010 και κατά τη διάρκεια του μαθήματος της πληροφορικής σε μαθητές του Γενικού Λυκείου, επισκεπτόταν το facebook και ομάδες group του facebook του τύπου «sex in Athens» κ.α., καθώς και ένα βίντεο You Tube με άσεμνο τίτλο και περιεχόμενο. Συνομιλούσε μέσω facebook με δύο μαθήτριες με τρόπο ανάρμοστο σε εκπαιδευτικό και συγκεκριμένα τις προσκάλεσε για καφέ και για συζήτηση με θέμα τις σχέσεις ανδρών και γυναικών, τους έδωσε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του για να επικοινωνήσουν μαζί του, προέβαλε τον εαυτό του ως γυμνασμένου άνδρα με μεγάλες αντοχές, οι οποίες βοηθούν και σε άλλον τομέα και έστειλε σε μαθήτρια φιλάκια πολλά και πονηρά.
2Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:
Ένσταση κατά πειθαρχικής απόφασης του Συμβουλίου Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, με την οποία επιβλήθηκε σε εκπαιδευτικό, η πειθαρχική ποινή της στέρησης του δικαιώματος για προαγωγή για τρία (3) έτη, για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους, τελεσθέντος με τα στοιχεία του ποινικού αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης υπηρεσιακών στοιχείων κατ’ άρθρο 242 ΠΚ καθώς σύμφωνα πάντα με την έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης::
Όντας Δ/ντής Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου … υπέβαλε επίσημη δήλωση ανακριβών στοιχείων περί του αριθμού των μαθητών (146) της Σχολικής αυτής Μονάδας προς τις επιχορηγούσες …Αρχές κατά το σχολικό έτος 2008-2009. Κατά τον υπηρεσιακό έλεγχο των … Αρχών στις 26-6-2009 παρουσίασε αριθμό παρόντων μαθητών 107, ενώ είχαν τύχει μετεγγραφής σε άλλα σχολεία 46 μαθητές, χωρίς επίσημη καταχώρηση στο Πρωτόκολλο του Σχολείου. Επίσης πολλοί παλαιοί απόφοιτοι μαθητές του σχολείου είχαν δηλωθεί επίσημα ως φοιτούντες κατά το σχολικό έτος 2008-2009, ενώ οι υπεράριθμοι μαθητές ήταν 46-56.
Στην Έκθεση Ελέγχου των … Αρχών γίνεται ιδιαίτερη μνεία για τις παρανομίες αυτού του Σχολείου και τη μη τυπική και ορθή τήρηση του Μαθητολογίου του.
3Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:

Ένσταση κατά απόφασης Πειθαρχικού – Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης έξι (6) μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών σε εκπαιδευτικό για το πειθαρχικό παράπτωμα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας και συγκεκριμένα για τη διενέργεια ασελγών πράξεων σε παιδιά κάτω των 12 ετών και κατάχρηση ανηλίκων, αδίκημα για το οποίο Εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα προσωρινής κράτησης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο εκπαιδευτικός με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του αυτού εγκλήματος προέβη σε ψαύση των γενετικών οργάνων, σε θωπείες στο μηρό και εναγκαλισμούς σε βάρος ανήλικων μαθητριών που δεν είχαν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, προσβάλλοντας βάναυσα την αξιοπρέπειά τους στο πεδίο της γενετήσιας ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου