Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Τα 5 θέματα που συζήτησε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Παιδείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Πέντε ζητήματα, που αφορούν το Νέο και Τεχνολογικό Λύκειο, τα πιστοποιητικά ξένων γλωσσών και Η/Υ, την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, τις μετατάξεις και τις προσλήψεις αναπληρωτών , συζήτησε αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατά τη σημερινή  συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, τον υφυπουργό   Σ. Κεδίκογλου και μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Ειδικότερα στη συνάντηση   συζητήθηκαν:
A.Τα προσχέδια Νόμου για το Γενικό και το Τεχνικό Λύκειο τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας. Τα σχέδια αυτά στηρίζονται στην επεξεργασία που είχε γίνει επί κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η οποία είχε συμφωνηθεί με τη ΝΔ.
Β.Η αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέπτυξε τις απόψεις της, ζήτησε διευκρινίσεις και κατέθεσε προτάσεις για την αναγκαιότητα χορήγησης (από τη Δημόσια Εκπαίδευση) κρατικών πιστοποιητικών επάρκειας για την ξένη γλώσσα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Την πρόταση αυτή απεδέχθη ο υπουργός.
Γ.Το προσχέδιο θα συζητηθεί και σε δεύτερη συνάντηση με το Υπουργείο και εν συνεχεία θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση πριν έρθει στη Βουλή. 
Δ.
Την προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με το Υπουργείο, προωθούνται όλες οι αναγκαίες αποφάσεις τόσο ως προς τη στελέχωση των σχολείων, όσο και ως προς το θέμα των βιβλίων, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. 
Ε.Η αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις εθελούσιες μετατάξεις από τη Β’βάθμια στην Α’βάθμια Εκπαίδευση και να προχωρήσει η πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού των αναπληρωτών καθηγητών.
Την αντιπροσωπεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποτελούσαν οι κ.κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Χ. Πρωτόπαπας, Δ. Καρύδης και Δ. Νικηφόρος Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου