Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Βουλευτής φτύνει την κυβέρνηση, τη στηρίζει και νιώθει ωραία...

Γράφει: η Άτροπος

Η Θεοδώρα Τζάκρη, του ΠΑΣΟΚ, θα μείνει στην Ιστορία (και για να μη μεγαλοπιανόμαστε, στα παραπολιτικά της) ως μοναδική περίπτωση βουλευτού της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που από το βήμα της Βουλής είπε, χωρίς καμία συνέπεια, ότι ο πρωθυπουργός ξεπουλάει τη χώρα!
Προσέξτε: Θεωρεί ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης ξεπουλάει (όχι απλώς πουλάει) τη χώρα και, παρόλα αυτά δεν αποσύρει τη στήριξή της από το πρόσωπό του.
Ταυτόχρονα, ο αρχηγός του κόμματος της και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν θεωρεί ότι τίθεται κανένα θέμα για τη βουλευτή του. Το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Η πολιτική λογική της εποχής είναι «είπα, ξείπα, χέζω την παρόλα μου»…
Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια;
Μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση τα «κουκιά» είναι μετρημένα. Κανείς και καμιά δεν περισσεύει. Το γεγονός αυτό έχει λύσει τις γλώσσες των βουλευτών και έχει απελευθερώσει τη στάση τους στις ψηφοφορίες -ακόμη και στις πιο κρίσιμες.
Πριν από λίγες μέρες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, δεν ψήφισε την καθοριστική διάταξη για τη διαθεσιμότητα και… ούτε γάτα ούτε ζημιά…
Και δεν διεγράφη, και από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν επαύθη.

Γιατί, λοιπόν, η Θεοδώρα Τζάκρη να μην ξεφωνίσει δημοσίως τον πρωθυπουργό ο οποίος, μάλιστα, ανήκει στη ΝΔ; Τι να φοβηθεί; Μήπως τη διαγράψουν;
Εδώ ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλάει κάθε δεύτερη μέρα για το ενδεχόμενο αλλαγής πρωθυπουργού και δεν…κουνιέται φύλλο.
Συμπέρασμα: Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν, πλέον, ότι δεν μπορούν οι αρχηγοί τους να πάρουν μέτρα εναντίον τους, όσο και αν απειλούν. Θα συνεχίσουν, λοιπόν, να λένε (και, ενίοτε, να κάνουν) ό,τι θέλουν. Λησμονώντας, βέβαια, ότι έτσι κλονίζεται και η προσωπική τους αξιοπιστία.
Επιμύθιο: Η κυβέρνηση στηρίζεται σε οριακή κοινοβουλευτικά, αλλά ανύπαρκτη στ’ αλήθεια, πλειοψηφία. Στην πρώτη -από δω και πέρα- κρίσιμη ψηφοφορία θα απειληθεί με πτώση.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η στάση των βουλευτών που τη στηρίζουν και ταυτόχρονα την αποδοκιμάζουν, συμβάλλει τα μέγιστα στην περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος και στην ενδυνάμωση των περιθωριακών μορφωμάτων -περιλαμαβανομένης της Χρυσής Αυγής, Είτε τους νοιάζει είτε όχι, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου