Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ενημέρωση

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

  • Σήμερα, Παρασκευή 23-8-2013, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για όσους θέλουν να μεταταχθούν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (αφορά ειδικότητες) και για όσους επιθυμούν την ένταξή τους στους πίνακες των αναπληρωτών. Δεν έχει βγει ακόμη η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής.
  • Έχει μείνει μία μόνο εβδομάδα πριν το άνοιγμα των Σχολείων και ουσιαστικά όλα τα θέματα που αφορούν τους Εκπαιδευτικούς βρίσκονται στον "αέρα". Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετατάξεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 26-8-2013. 
  • Όσον αφορά τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς όλα εξαρτώνται από την ανακοίνωση των αποσπάσεων σε φορείς του Υπουργείου (θα υπάρχουν τέτοιες;) καθώς επίσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή (Παρασκευή 30-8-2013) αυτές θα ανακοινωθούν για να μην αναγκαστούν οι συνάδελφοι να μετακινηθούν στις οργανικές τους θέσεις και στη συνέχεια, αν πάρουν απόσπαση, να επιστρέψουν πάλι στις  θέσεις που θα υπηρετήσουν. Δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους Εκπαιδευτικούς αλλά τις οικογένειές τους και νομίζω ότι αξίζουμε μεγαλύτερο σεβασμό. Πιστεύω ότι, όταν έρθει η στιγμή να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ, οι υποθέσεις που αφορούν τη λειτουργία των Σχολείων και τους Εκπαιδευτικούς θα "τρέξουν" άμεσα και γρήγορα, γιατί υπάρχει άριστη οργάνωση και έγκαιρος προγραμματισμός από τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Η κριτική αυτή την περίοδο είναι εύκολη γιατί τίποτε δε γίνεται προγραμματισμένα και έγκαιρα. Οι στιγμές όμως δεν προσφέρονται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Έχω τη βεβαιότητα ότι ξεκινούν ένα θέμα (π.χ. μετατάξεις) και στη συνέχεια προσπαθούν να το "προγραμματίσουν" για το πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί. Επικρατεί μία γενικευμένη σύγχυση και κανείς δεν γνωρίζει το "τι",  το "πώς" και το "γιατί".
Με τιμή 
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου