Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ενημέρωση

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε σε αναμονή της εγκυκλίου για την πρόσληψη των αναπληρωτών καθώς επίσης και των αποσπάσεων (σε φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και αυτών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ). Πολύ πιθανό πριν την ανακοίνωση των αποσπάσεων να έχουν γίνει οι μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Μουσικών, Καλλιτεχνικών, Θεατρικής Αγωγής, Γαλλικών και άλλες ειδικότητες). 
 Σχετικά με το δικό μας Υπηρεσιακό Συμβούλιο σας ενημερώνω ότι:
  • Πρέπει πρώτα να ανακοινωθούν όλες οι αποσπάσεις (σε φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και αυτές από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ).
  • Στη συνέχεια και με βάση τον αριθμό των τμημάτων ή αν κάποια σχολεία δε λειτουργήσουν θα κληθούν να δηλώσουν όσοι θέλουν να βγουν υπεράριθμοι.
  • Οι υπεράριθμοι που θα βγουν μαζί με τους είδη υπάρχοντες (είναι πέντε) θα δηλώσουν λειτουργικά κενά που υπάρχουν σε σχολεία και  τα οποία θα τους ανακοινωθούν. Το ίδιο θα κάνουν και οι δώδεκα συνάδελφοι που είναι στη διάθεση. Θα πρέπει όλοι οι υπεράριθμοι και όσοι είναι στη διάθεση να τοποθετηθούν υποχρεωτικά σε κάποιο λειτουργικό κενό. (Είναι λιγότεροι οι υπεράριθμοι και αυτοί που είναι στη διάθεση από τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν).
  • Αφού τοποθετηθούν οι υπεράριθμοι και όσοι είναι στη διάθεση, στη συνέχεια θα εξεταστούν οι αιτήσεις των συναδέλφων για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ μαζί με αυτούς οι οποίοι -τυχόν- έχουν έρθει από κάποιο άλλο ΠΥΣΠΕ.(Για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ έχουν κάνει αίτηση 29 Δάσκαλοι, 10 Νηπιαγωγοί, 3 Γυμναστές και 3 Αγγλικών).
  • Στο τέλος θα γίνουν οι διαθέσεις των ειδικοτήτων για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους.
  • Καταλαβαίνετε ότι το πότε ακριβώς θα γίνουν αυτά είναι άγνωστο και δεν είναι στη δική μας βούληση. Όλα εξαρτώνται από το Υπουργείο. Ήδη ο χρόνος πιέζει και μάλιστα ασφυκτικά.
  • Στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που αποφάσισαν να βγουν στη σύνταξη, εύχομαι υγεία και να είναι πάντα δημιουργικοί. Τους ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους στην εκπαίδευση.
  • Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω θερμά για άλλη μία φορά τον Γραμματέα του ΠΥΣΠΕ κ. Τοκατλίδη Ευάγγελο για τη διευκόλυνση και τις πληροφορίες που μου παρέχει. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος και συνάδελφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου