Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Άποψη

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

  • Είμαστε εν αναμονή των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ενώ ήδη έχουν γίνει γνωστές αυτές σε φορείς του Υπουργείου, Διευθύνσεις, Βιβλιοθήκες κ.λ.π.
  • Είναι γνωστό ότι οι αποσπάσεις αυτές (φορείς, Διευθύνσεις...) γίνονται πάντα χωρίς μόρια και με βασικό κριτήριο το κομματικό μέσον. Είναι αποσπάσεις που εκμεταλλεύονται κάποιοι την αγωνία μας να είμαστε και να δουλεύουμε κοντά στα παιδιά μας.
  • Είναι αποσπάσεις συγκεκριμένης λογικής που προέρχεται από τον κομματικό συνδικαλισμό για να εξαργυρώνει στη συνέχεια αυτός τις "εξυπηρετήσεις" που παρέχει.
  • Είναι θλιβερό ότι ακόμη και σήμερα που η χώρα βουλιάζει κάποιοι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και την απελπισία για τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.
  • Η Ανεξάρτητη Κίνηση είναι ενάντια σε αυτή τη λογική. Πιστεύει ότι όλα πρέπει να γίνονται με τρόπο διαφανή και δίκαιο. Προτείνουμε τη μοριοδότηση όλων των αποσπάσεων και μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας να υπάρχουν αποσπάσεις χωρίς μόρια.
  • Εφόσον Τρίτη ή Τετάρτη ανακοινωθούν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για να τοποθετήσει σε λειτουργικά κενά όλους τους συναδέλφους (υπεράριθμοι, στη διάθεση, απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ) έτσι ώστε τη Δευτέρα 9-9-2013 να βρίσκονται όλοι στα Σχολεία που θα δουλέψουν. Υπάρχει ένα ερωτηματικό για τις ειδικότητες γιατί υπάρχουν και οι συνάδελφοι που ήρθαν με μετάταξη και δεν είναι ακόμη σαφή τα κριτήρια για το πώς θα τοποθετηθούν.
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου