Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ενημέρωση

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Έγινε χθες η ενημέρωση από τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς. Συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Συλλόγου για την πρωτοβουλία του να καλέσει και τους δύο αιρετούς για να μας ενημερώσουν. Η άμεση ενημέρωση πάντα χρήσιμη και ουσιαστική.
  • Τα θέματα για τα οποία μας ενημέρωσαν οι δύο αιρετοί ήταν πολλά. Ενδεικτικά σας αναφέρω: Αποσπάσεις, μεταθέσεις, διορισμοί (;), βαθμολογική (μη) εξέλιξη, μετατάξεις, αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, οργανικές θέσεις (δεν ψηφίστηκε τελικά), ωράριο εκπαιδευτικών, ΕΑΕΠ, αναπληρωτές, παρουσιολόγιο εκπαιδευτικών.
Τα σημεία στα οποία εστίασαν στις ομιλίες τους και οι δύο αιρετοί του ΚΥΣΠΕ ήταν:
  •  Στην πλήρη ανικανότητα του Υπουργείου να διαχειριστεί και να επιλύσει ακόμα και τα πιο απλά ζητήματα.
  • Στην ενότητα του κλάδου η οποία είναι επιβεβλημένη για να καταφέρουμε, αν όχι να κερδίσουμε, τουλάχιστον να περισώσουμε κάποια πράγματα.
  • Στην αξιολόγηση η οποία θα μας κάνει να ξεχάσουμε το παιδαγωγικό και δημοκρατικό σχολείο.
Στην τοποθέτησή μου συμφώνησα με τις εισηγήσεις των αιρετών του ΚΥΣΠΕ. Εξάλλου, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, είναι τόσο προφανή αυτά που γίνονται και επιδιώκει η πολιτική ηγεσία της χώρας που δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς.
  • Τόνισα ότι τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο ενότητα ακούμε και ενότητα δεν βλέπουμε. Το γιατί και ποιοι ευθύνονται, ο καθένας έχει την κρίση του και μπορεί να έχει τη δική του άποψη.
  • Επανέλαβα για μια ακόμη φορά ότι ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι προσφορά και όχι να εξαργυρώνεται με προσωπικό όφελος. Ακόμα και αν υπάρχουν κάποια προνόμια αυτά δε θα πρέπει να είναι σε βαθμό που να προκαλούν.
Γαπκιάδης Γεώργιος













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου