Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 24/2 ενάντια στη δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Κάλεσμα των συλλόγων Π.Ε.
Α΄ Αθηνών, Αθηνά, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής,  «Αριστοτέλης», «Δ. Γληνός», Δυτικής Αττικής, Καλλιθέας-Μοσχάτου, «Κ. Σωτηρίου», Ν. Σμύρνης, «Παρθενώνας», "Περικλής"
Παράσταση διαμαρτυρίας Δευτέρα 24/2,
στις 14.00, στο Υπουργείο Παιδείας
ενάντια στη δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου, προέδρου των Μολάων και αιρετή εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας
Παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας για τη δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου που παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό για τη συνδικαλιστική της δράση και απειλείται με αργία
Ζητούμε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και καλούμε παράσταση διαμαρτυρίας για τη Δευτέρα 14.00, στο υπουργείο, στην οποία καλούμε να παραβρεθεί η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ.
Η εκπ/κός, Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.).
Η συνέχιση της δίωξης και η παραπομπή της χωρίς λόγο στο πειθαρχικό συμβούλιο καθώς και η απειλή της αργίας, ξεπερνά κάθε όριο αυταρχισμού και εμπάθειας και θέλει να ποινικοποιήσει και ουσιαστικά να απαγορέψει τη συνδικαλιστική της δράση και την άσκηση των καθηκόντων της.  Από το κατηγορητήριο που για πρώτη φορά αναφέρεται στο έγγραφο παραπομπής, αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχουν παραπτώματα, αλλά γενικόλογες αναφορές που «ανακαλύφθηκαν» με σκοπό να στοχοποιήσουν – ενοχοποιήσουν τη συναδέλφισσσα και να σταματήσουν τη συνδικαλιστική της δράση και παρέμβαση στα ζητήματα διοίκησης της Λακωνίας.
Η δίωξή της είναι συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη, που επιδιώκει να παρεμποδίσει τη δράση της, να τρομοκρατήσει συνολικά τους εκπαιδευτικούς, ώστε να προχωρούν ανεμπόδιστα οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του υπουργείου και οι αυθαιρεσίες της διοίκησης.
Στόχο έχει όχι μόνο να φιμώσει την πρόεδρο των Μολάων και αιρετή, Ελισάβετ Παπαδοπούλου αλλά να επιβάλλει το νόμο της σιωπής σε κάθε σχολείο, σε κάθε εκπ/κό, όπου παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά και παιδαγωγικά των μαθητών, όπου κινδυνεύει και διαλύεται η δημόσια και δωρεάν παιδεία!
 Δηλώνουμε πως δε θα δεχτούμε την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης της συναδέλφου και θα απαντήσουμε δυναμικά δημιουργώντας κίνημα αλληλεγγύης που  θα σταματήσει την προσχεδιασμένη πειθαρχική δίωξη και τα σχέδια εξόντωσης.
 Καλούμε τους αρμόδιους κυβερνητικούς, υπηρεσιακούς παράγοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτή την κατάσταση και να βάλουν φρένο στην προκλητική συμπεριφορά του διευθυντή Π.Ε. Λακωνίας κ. Φ. Πολίτη.
Ο φόβος δε θα περάσει. Η στήριξη και η απαίτηση για  απαλλαγή από κάθε κατηγορία της συναδέλφισσας Ελισάβετ Παπαδοπούλου είναι υπόθεση και χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου