Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Πάνε για τριπλό τζακ ποτ Σαμαράς και Τσίπρας στις δημοτικές;

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν μια τριπλή ευκαιρία στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά την κλώτσησαν από το παράθυρο.
Μπορούσαν να στηρίξουν τρεις ανεξάρτητες, ουσιαστικά, υποψηφιότητες στις τρεις κορυφαίες -συμβολικά- περιοχές της χώρας και να είναι «από χέρι» με τους νικητές. Δεν το έκαναν και τώρα μπορεί να βρεθούν σε περιπέτειες.
Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης. Πετυχημένοι δήμαρχοι, χωρίς περαιτέρω πολιτικές φιλοδοξίες, και χωρίς κομματικά καπέλα.
Τι πιο φυσιολογικό από το να βρεθούν στο πλευρό τους; Μήπως υπήρχε καμιά άλλη ισχυρότερη από τη δική τους υποψηφιότητα;
Και όμως… Η ΝΔ όρισε στην Αθήνα τον Άρη και λίγα λεπτά αργότερα «προέκυψε» και ο Νικήτας. Ο άχρωμος και ο αποτυχημένος μπορούν να νικήσουν τον Καμίνη; Αστεία πράγματα
Αντιστοίχως, ο Σύριζα επέλεξε τον 34χρονο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σε μια προσπάθεια αναβίωσης του μοντέλου Τσίπρα. Μόνο που ο Γαβριήλ πάσχει από πρόωρο «πολιτικό γήρας» και χρησιμοποεί γλώσσα πιο ξύλινη και από τα χρόνια της πρώιμης Μεταπολίτευσης. Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι να μην περάσει καν στον δεύτερο γύρο -ενώ ο Σύριζα είναι πρώτος, σύμφωνα με τα γκάλοπ.
Τα ίδια και στη Θεσσαλονίκη. Η ΝΔ όρισε υποψήφιο τον Σταύρο Καλαφάτη. Συμπαθής, αλλά έως εκεί… Μπορεί να κερδίσει τον Μπουτάρη; Από πολύ δύσκολο έως απίθανο.
Ο Σύριζα το σκέφτεται ακόμη, αλλά το πιθανότερο είναι να πει όχι στον νυν δήμαρχο.
Ποιος θα κερδίσει; Ο Μπουτάρης, όπως όλα δείχνουν.
Τρίτον, περιφέρεια Αττικής. Η ΝΔ διστάζει να πει «ναι» στον Γιάννη Σγουρό και προσπαθεί να πείσει τον δήμαρχο Περιστερίου να κατέβει υποψήφιος. Τι κι αν ο Παχατουρίδης το έχει ρίξει στο «τσάμικο» και από «γαλάζιος» έχει μεταμορφωθεί σε αντιμνημονιακό;
Όλα μια χαρά… Από κοντά και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης να χαρακτηρίζει αποτυχημένο τον Σγουρό.

Ποιος θα κερδίσει την περιφέρεια;
Ο Σγουρός, κατά πάσα πιθανότητα
.

Αμ ο Σύριζα; Δε στηρίζω (σου λέει) τον νυν περιφερειάρχη, κι ας πίνουν νερό στ’ όνομά του οι περισσότεροι δήμαρχοι της Αττικής -ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Είναι ΠΑΣΟΚ -κι ας είναι το ΠΑΣΟΚ ανάμνηση παλιά…
Θα βάλουμε τη δικιά μας Ρένα Δούρου, σκέφτηκαν, για να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε πρώτο κόμμα στην Αττική.
Και βγαίνει η Ρένα και λέει ότι αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός από έναν αντιμνημονικό -και γελάνε και τα τσιμέντα.
Και ξαναβγαίνει για να απαντήσει σε όσους την κατηγορούν για απειρία και δηλώνει υπερηφάνως ότι η ίδια δεν έχει εμπειρία στη λαμογιά -δηλαδή, έχει ο Σγουρός;

Από γκάφα σε γκάφα στην πρεμούρα της να ανοίξει περπατησιά…
Σε εποχή απαξίωσης των κομματικών σχημάτων και των τυπικών εκπροσώπων τους, ο Σαμαράς και ο Τσίπρας χάνουν την ευκαιρία να αφήσουν κατά μέρος τα κομματικά πανωφόρια και να δείξουν ότι καταλαβαίνουν τη νέα εποχή.
Με τη στάση τους δε αυτή χάνουν και την ευκαιρία να βοηθήσουν εκλογικά τον εαυτό τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου