Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Φωνάζουν κάποιοι: Μα είναι δυνατόν 75.000 εκπαιδευτικοί να μη μπορούν να αποτρέψουν 200+ απολύσεις; του Στέλιου Ορφανάκη

22 Μαρτίου 2014 - Οι πρώτοι 200+ εκπαιδευτικοί απολύθηκαν.
Φωνάζουν κάποιοι: Μα είναι δυνατόν 75.000 εκπαιδευτικοί να μη μπορούν να αποτρέψουν 200+ απολύσεις;
ΝΑΙ είναι δυνατόν και μάλιστα αναμενόμενο. Απορώ πως κάποιοι είχαν έστω μια ΕΛΠΙΔΑ ότι θα σηκωνόμασταν από τους ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ μας. Τόσα χρόνια μάθαμε ή μας μάθανε (δεν έχει σημασία),  να ψηφίζουμε τον γνωστό του γνωστού για να μας κάνει την εξυπηρέτηση, το ρουσφέτι, τη μετάθεση , την οργανική, την αύξηση στο μισθό, καμιά παραπάνω ανάθεση κ.α.
Από την άλλη αυτοί οι ΛΙΓΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ (συνδικαλιστές, βουλευτές εν ενεργεία ή στον προθάλαμο, πολιτικοί παρατρεχάμενοι, κ.α) "έτρεχαν" ή έδειχναν ότι έτρεχαν να μας κάνουν το ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ κι εμείς στον ΚΑΝΑΠΕ.
Μάλιστα, κάθε τέσσερα χρόνια ή και λιγότερο σηκωνόμασταν για λίγο από τους καναπέδες μας και τους ΞΑΝΑΔΙΝΑΜΕ ΕΝΤΟΛΗ να κάνουν το ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ κι αμέσως γυρνούσαμε κουρασμένοι αλλά "δικαιωμένοι" στον ΚΑΝΑΠΕ μας. Το ακόμα πιο αστείο ήταν και παραμένει ότι το βράδυ που έκλειναν οι κάλπες κάποιοι από εμάς πανηγυρίζαμε.
Με αυτά και με άλλα φθάσαμε στο σήμερα. ΣΗΜΕΡΑ δεν πρέπει να κατηγορούμε ΚΑΝΕΝΑ και δυστυχώς ούτε τον εαυτό μας που δεν σηκώθηκε να πολεμήσει για την αποφυγή απολύσεων καθηγητών Δημόσιας εκπαίδευσης μετά από 100 χρόνια. Ας φωνάξουμε να νιώσουμε καλύτερα όλοι: "ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ."
Εν τέλει οι 75.000 εκπαιδευτικοί δεν είμαστε κάτι το ξεχωριστό από τα 10.000.000 Ελλήνων που ζούμε στην Ελλάδα. Μπόρεσαν 10.000.000 Έλληνες να σώσουν την πατρίδα από περίπου 30.000 συμπατριώτες τους που τους πίνουν το αίμα το καλαμάκι; ΟΧΙ, φυσικά. Οπότε όλοι εσείς οι ΚΑΠΟΙΟΙ που φωνάζετε ότι 75.000 εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να σώσουν 200 καθηγητές από την απόλυση να μην κάνετε ότι πέφτετε πάλι από τα σύννεφα, εξάλλου στην Ελλάδα έχουμε τις πιο πολλές μέρες ηλιοφάνεια και δεν υπάρχουν άλλα σύννεφα για να τα χρησιμοποιήσετε.
____________________________________________
Για τους συναδέλφους που έχασαν τη δουλειά τους :
____________________________________________
Ας ευχηθούμε - αυτό ξέρουμε να το κάνουμε καλά κάθε μέρα- ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ από εδώ και στο εξής διότι από ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΤΥΧΗ και μόνο απολύθηκαν  θα μπορούσε να ήταν ο οποιοσδήποτε από ΕΜΑΣ στο παιχνίδι με τη ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ που έπαιξε η "κυβέρνηση".
Με εκτίμηση
Στέλιος Ορφανάκης
(ένας από τους 75.000 &
ένας από τα 10.000.000)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου