Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Κάτω τα χέρια από τους δασκάλους των παιδιών μας!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
«Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι
Κηρύχνουν τη λιτότητα
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα
Ζητάνε θυσίες»
«Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους
Για τις μεγάλες εποχές που θα’ρθουν
Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο
Λες πως η τέχνη να κυβερνάς το λαό
Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού»  
Μ. Μπρεχτ-”Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου”
Φίλοι γονείς
το κόλπο είναι γνωστό και δεδομένο και εφαρμόζεται από την εποχή του Καίσαρα: «Διαίρει και βασίλευε». Όπως για την κατάσταση της οικονομίας προσπαθούν να μας πείσουν ότι φταίει ο κουλουρτζής που δεν έκοβε αποδείξεις, ο άστεγος που δεν πλήρωνε ενοίκιο πεζοδρομίου, η καθαρίστρια που έπαιρνε πολλές υπερωρίες, έτσι και στα σχολειά μας προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την τραγική τους κατάσταση ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί.
Αναδεικνύουν πραγματικά προβλήματα, όμως αυτό που προτείνουν δεν είναι λύσεις και βελτιώσεις , αλλά η πλήρης καταστροφή του δημόσιου σχολείου και εν γένει ότι δημόσιου (άρα δικού μας) αγαθού έχει απομείνει. 
Τα χαράτσια της Δ.Ε.Η. και η τιμή του πετρελαίου έφεραν φέτος δεκατρείς φτωχούς συνανθρώπους μας καμένους, ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν και το νερό, η κατάσταση στην υγεία είναι τραγική…    
Από το καλοκαίρι είχαμε επισημάνει πως: Μετά από έναν δύσκολο χρόνο γεμάτο φωτοτυπίες, συγχωνεύσεις -καταργήσεις σχολείων, παγωμένες  αίθουσες, τάξεις με περισσότερους μαθητές  και πολλά άλλα ήρθε ένα ακόμη πιο δύσκολο καλοκαίρι με το δολοφονικό χτύπημα στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και τον εξοστρακισμό χιλιάδων μαθητών στα ιδιωτικά ΙΕΚ και το νέο σύστημα εισαγωγής που κάνει   το σχολείο εξεταστικό κέντρο και τα παιδιά  μας  πειραματόζωα   σε ένα σύστημα που έχει ξαναεφαρμοσθεί και αποτύχει παταγωδώς .
Δυστυχώς και εμείς οι γονείς ηττημένοι  δεν μπορέσαμε να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο  δικαίωμα των παιδιών μας στην γνώση και ας γνωρίζουμε καλά πως η αμάθεια που τα οδηγούν θα καταστρέψει την ζωή τους για πάντα.
Όλα τα πράγματα όμως έχουν ένα τέλος, έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή.  Όχι μόνο  αντιτασσόμαστε στις απολύσεις των δασκάλων των παιδιών μας, αλλά απαιτούμε και μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών! Οι τάξεις των 25-27 παιδιών έρχονται από ένα μαύρο παρελθόν που δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε. Για να δημιουργήσουν ένα ψευδό πλεόνασμα  θα καταστρέψουν γενιές νέων ανθρώπων.
 Για ένα σχολείο καλύτερο, για ένα σχολείο της γνώσης, για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και όχι στην αγορά!
 Λέμε όχι στο  «myschool»  που φακελώνει τα παιδιά μας και μας μαζί για όλη τους τη ζωή, λέμε όχι στο «ΕΥ ΖΗΝ» που χαρίζει τα στοιχεία των παιδιών μας σε ιδιωτικές εταιρίες, λέμε όχι στην ψευδό- αυτό-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας  που αξιολογώντας τους πόρους του σχολείου, αξιολογεί στην πραγματικότητα την δυνατότητα των γονέων να πληρώσουν για τις σπουδές των παιδιών τους.  
ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου