Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Σχόλια

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,


  • Το σεμινάριο επιμόρφωσης των Στελεχών Εκπαίδευσης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τελικά πραγματοποιήθηκε. Η μεν ΔΟΕ μιλάει για αποχή άνω του 50% το δε Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής απαντάει για απόλυτη επιτυχία και  καθολική συμμετοχή των επιμορφωτών.
  • Το σίγουρο είναι ότι, αν και υπήρχαν συνάδελφοι έξω από το Υπουργείο, πολλοί Σχολικοί Σύμβουλοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Το γράφω αυτό γιατί στην ενημέρωση που είχαμε πρόσφατα από τον Ειδικό Γραμματέα της ΔΟΕ κ. Πετράκη, μας είπε ότι υπήρχε διαβεβαίωση από την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων πως δε θα συμμετέχουν στο σεμινάριο αν υπάρχουν συνάδελφοι έξω από το Υπουργείο που θα εμποδίζουν την πρόσβαση σε αυτό.
  • Ο κ. Αρβανιτόπουλος με εγκύκλιό του υποχρεώνει τους Διευθυντές να ορίσουν τις ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση και να προβούν στην κατανομή αρμοδιοτήτων αν αυτό δεν έχει γίνει από τον Σύλλογο Διδασκόντων. Υπάρχει μάλιστα και καταληκτική ημερομηνία η 4-4-2014.
  • Είναι προφανές ότι το Υπουργείο πιστεύει ότι μπορεί πολύ πιο εύκολα να "αντιμετωπίσει" λίγες εκατοντάδες Διευθυντών από το σύνολο των εκπαιδευτικών.
  • Περιμένοντας τη θέση της ΔΟΕ, αναρωτιέμαι αν τελικά η "κόκκινη γραμμή" από το συνδικαλιστικό μας όργανο μπήκε στο σωστό σημείο...

Με σεβασμό 
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου