Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Χάρισμά σας και το πλεόνασμα κι αυτή η χώρα...

Βασίλης Αναστασόπουλος

Κοιμόμουν ύπνο βαθύ. Σαν να βγήκα από λήθαργο, άρχισα να παρατηρώ, θαρρείς και τα αντίκριζα για πρώτη φορά, πρόσωπα και πράγματα γύρω μου. Και μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, μόνο, διαπίστωσα ότι ζω στη χώρα, όπου:

- Το πρωτογενές πλεόνασμα, προϊόν λογιστικών τρικ της κυβέρνησης και της Τρόικας, όχι μόνο «υφίσταται», αλλά διανέμεται κιόλας! Πότε; Ακριβώς λίγο πριν τις ευρωεκλογές, προκειμένου 1.000.000 «υπερτυχεροί» να πάνε στις κάλπες με τις τσέπες τους πιο... γεμάτες κατά 500 εκατ. ευρώ. Πιο «καραμπινάτη» ψηφοθηρία, εκτός από το «λεφτά υπάρχουν!» του Γιώργου Παπανδρέου, δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει...

- Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης ετοιμάζονται να... αναβαθμίσουν την ελληνική οικονομία -από Σεπτέμβριο, πρώτα ο Θεός-, ωστόσο οι... πανηγυρισμοί άρχισαν ήδη. Πρόκειται, ας μην ξεχνάμε, για τους ίδιους οίκους, οι οποίοι, όταν υποβάθμιζαν τα προηγούμενα χρόνια την ελληνική οικονομία, χαρακτηρίζονταν, λίγο-πολύ, «κατευθυνόμενοι», από τους ίδιους κυβερνητικούς παράγοντες, που σήμερα επιχαίρουν!

- Η εποχική γρίπη «θερίζει» με 106 νεκρούς, λαμβάνοντας διαστάσεις επιδημίας. Ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, ωστόσο, εξακολουθεί να εμφανίζεται σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς επί καθημερινής βάσεως, δίχως κανείς να τον ρωτά εάν και τι κάνει η πολιτεία, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Σε σχετική ερώτηση, δε, που του υποβλήθηκε -μέσω Twitter- το πρωί της Παρασκευής από τον συνάδελφο Γιώργο Κατσούρη και επαναλήφθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από τον υπογράφοντα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεν είχε αξιωθεί, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, να απαντήσει...

Όλα τα παραπάνω, μόνο την τελευταία εβδομάδα... Ε, όχι λοιπόν... Τώρα που ξύπνησα από το λήθαργο, έστω και την ύστατη ώρα, χάρισμα σας και το πλεόνασμα και αυτή η «παρανοϊκή» χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου