Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Μηνυτήρια αναφορά για την καθυστέρηση έκδοσης της εγκυκλίου των μεταθέσεων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε σήμερα  το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας , για την καθυστέρηση έκδοσης της εγκυκλίου των μεταθέσεων.
Η  μηνυτήρια αναφορά δεν γίνεται κατά κάποιου προσώπου, υπουργού ή άλλου, αλλά κατά παντός υπευθύνου.
   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ « Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για τη μη πραγματοποίηση των μεταθέσεων»

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχε επισημάνει, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,  με την απόφασή του στις 6 Δεκεμβρίου 2013 τη σημαντική καθυστέρηση που υπήρχε στη διαδικασία πραγματοποίησης των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών αφού σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 (άρθρο 6, παράγραφος 2) οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η  εγκύκλιος για τις μεταθέσεις δεν είχε εκδοθεί στο χρόνο που ορίζει το Π.Δ. 50/96, χωρίς μάλιστα να συντρέχουν οι λόγοι καθυστέρησης της περσινής χρονιάς.
  Με νέα απόφαση στις 9 Ιανουαρίου 2014 το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επανήλθε τονίζοντας την αναστάτωση και την ανησυχία που προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα η συνεχιζόμενη παραβίαση των ημερομηνιών που ορίζει ο νόμος για την έκδοση της σχετικής με τις μεταθέσεις εγκυκλίου. Επισημάναμε για μια ακόμη φορά ότι η στάση αυτή είναι απαράδεκτη και αντιπροσωπευτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία την εκπαίδευση και τους λειτουργούς της και ζητήσαμε από τον Υπουργό Παιδείας να υπογράψει άμεσα την εγκύκλιο των μεταθέσεων.
  Μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία θετική ανταπόκριση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Επειδή τα περιθώρια έχουν ήδη εξαντληθεί και η στάση του Υπουργείου είναι προκλητική απέναντι στους εκπαιδευτικούς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχώρησε σήμερα στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, για τη μη πραγματοποίηση των μεταθέσεων, ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να προχωρήσει, έστω και τώρα, στην πραγματοποίηση των μεταθέσεων σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και να σταματήσει τον εμπαιγμό κατά των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου