Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Στις 5 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία, την 1η οι καθηγητές στα πόστα τους

Παπαματθαίου Μάρνυ
Την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να παρουσιαστούν εφέτος οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, παρ' ότι η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 5 και όχι στις 11 ή 12 του μήνα όπως γινόταν κάθε χρόνο. Την ίδια ημέρα παρουσιάζονταν και τις προηγούμενες χρονιές και ο προγραμματισμός αυτός δεν θα αλλάξει.
Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες του «Βήματος», καθώς ανησυχία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα εν όψει του προγραμματισμού των θερινών διακοπών και της επιστροφής των οικογενειών πριν από την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους.
Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το υπουργείο Παιδείας (είχε ανακοινωθεί ήδη από την ηλεκτρονική σελίδα του «Βήματος»), στις 5 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει τελικά εφέτος το σχολικό έτος, δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές. Αντίστοιχα θα τελειώσει στις 15 Ιουνίου 2015 για τα δημοτικά σχολεία, στις 31 Μαΐου για τα γυμνάσια και τα λύκεια και στις 21 Μαΐου για τη Γ' τάξη του λυκείου. Στα γυμνάσια και στα λύκεια εφέτος η σχολική χρονιά -πλην της εξεταστικής περιόδου- θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαΐου.
Η επιμήκυνση του σχολικού έτους κατά μία εβδομάδα στην έναρξη και στο τέλος του γίνεται με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές για μεγαλύτερες χειμερινές διακοπές, κάτι που θα συνδυαστεί με αύξηση των εκπαιδευτικών εκδρομών και αντίστοιχη μείωση των απλών περιπάτων των σχολείων.
Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, λόγω των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν εφέτος στις 28 Μαΐου. Για τον ίδιο λόγο τα σχολεία θα είναι κλειστά στις 16, 17, 18 και 19 Μαΐου, καθώς  και στις 23, 24, 25 και 26 Μαΐου, προκειμένου να μετατραπούν οι αίθουσές τους σε εκλογικά κέντρα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου