Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Γιώργος

Δημήτρης Δανίκας

Ούτε ψηφοφόρος ούτε απολογητής του Γιώργου Παπανδρέου θα γίνω.

Εξηγημένα πράγματα. Όμως και εντελώς ψύχραιμα και «ουδέτερα» αδυνατώ να χωνέψω δύο πράγματα: Πρώτο ότι είναι ο απόλυτος καταστροφέας της χώρας και δεύτερο ότι είναι ο χειρότερος πολιτικός από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Με απλά λόγια η δαιμονοποίηση βολεύει τους δαίμονες και η μυθολογία βολεύει τους παραμυθάδες.

Τουτέστιν αδυνατώ να χωνέψω ότι ο Γιώργος η Γεωργιάκης η George είναι κάτοχος όλων αυτών των ιδιοτήτων και χαρισμάτων: Χαζός, βλάκας με περικεφαλαία, διαπλεκόμενος, λαμόγιο, πράκτορας (κάτι μεταξύ CIA και Μοσάντ), αμερικανάκι, ενεργούμενος της μητρός του, άνθρωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δάχτυλος της Μέρκελ και υβιστής των αξιών που εξέθρεψε ο μπαμπάκας του.

Μα είναι! Λέτε. Αφού προανείγγειλε ότι ¨λεφτά υπάρχουν¨. Απαντώ: Μα όλοι οι αρχηγοί κάθε αξιωματικής αντιπολίτευσης επαγγέλονται επίγειο παράδεισο. Όπως λόγου χάριν ο Αλέξης Τσίπρας. Κάπως έτσι σκαρφαλώνουν και προσγειώνονται στα πούπουλα της εξουσίας. Κι εμείς τους ψηφίζουμε. Ξεχάσατε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν αυτός που χάραξε την πιο σκληρή αντιμνημονιακή ¨κόκκινη¨ γραμμή εντός του Ζαππείου; Και μάλιστα τρεις φορές: Σημαδιακό αυτό.

Μα είναι. Λέτε και λένε. Αφού ήταν αυτός που μας έσπρωξε στο Μνημόνιο και τοποθέτησε την θηλιά στο λαιμό μας. Εντάξει. Όμως ξεχάσατε ότι ο Κώστας Κααμανλής junior διπλασίασε το χρέος μέσα σε πέντε χρόνια; Και ξεχνάτε ότι ο ¨σωτήρας¨ Σαμαράς το τριπλασίασε; Άσε που σύμφωνα με τον Πολ Τόμσεν της Τρόικας το δημοσιονομικό κενό του 2015 θα αγγίξει τα 13 δισεκατομμύρια euros.

Μα είναι. Λέτε και λένε. Αφού με το προτεινόμενο δημοψήφισμα «euro η δραχμή¨ η χώρα θα κατρακυλούσε στα επίπεδα της Αλβανίας επί Χότζα. Ωραία. Αν είναι έτσι, αυτό σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός είναι εντελώς ανώριμος, αναξιόπιστος και αυτοκαταστροφικός. Και ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι σαν τα ¨κωλόχαρτα¨ της Αδωνιάδος!

Μα είναι. Λέτε και λένε. Και τότε δικαιούμαι να ρωτήσω κάθε ένα από τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων που ακολούθησαν το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Αφού λοιπόν η χώρα και το κόμμα σας απαλλάχθηκαν από την ηγεσία του «πράκτορα¨ και ¨πανηλίθιου» Γιωργιάκη. Και αφού ως ηγέτης αναδείχθηκε ο ευφυέστατος Ευάγγελος Βενιζέλος. Αφού λοιπόν η ηγετικη ομάδα ¨πήρε¨ και ¨διδάχθηκε¨ από τα λάθη της, τότε γιατί όλοι, σχεδόν, εσείς, τους γυρίζετε την πλάτη; Why?

Και για να τελειώνω. Το τελευταίο διάστημα αισθάνομαι ως θεατής μιας υπόγειας σκηνοθεσίας. Από τη μια η δαιμονοποίηση του Γιώργου. Από την άλλη η μυθοποίηση του Κωστάκη (του Καραμανλή εννοώ). Μα δεν καταλαβαίνετε ότι για το συμφέρον του συστήματος βολεύει αυτή η ασπρόμαυρη “ζωγραφική”;

Το γκρίζο αγαπητέ μου. Το γκρίζο και για τους δύο. Με φόντο την ελληνική κοινωνία. Εσένα, εμένα, όλους μαζί. Να το παραδεχτούμε μπας και συνετιστούμε. Κι εμείς είμαστε μέρος του προβλήματος και πρωταγωνιστές ενός κάδρου που φέρει τον τίτλο “Στην Ελλάδα ζεις δεν υπάρχει ελπίς”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου