Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Απειλές γονέα προς δασκάλους: "έχω τη δύναμη να κλείσω το σχολείο", "θα σας βγάλω σε αργία", "μη τα βάζετε με δικαστή"

Ο Σύλλογος ΠΕ "ο Περικλής" προέβη σε δημοσίευση σοβαρής καταγγελίας στην οποία εμπλέκονται δύο γονείς μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής αλλά και η Διοίκηση η οποία, σύμφωνα με τον Σύλλογο, κράτησε "ανεύθυνη όσο και επικίνδυνη στάση".
Διαβάστε πιο κάτω την ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ "Ο Περικλής"

6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής :
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΜΑΣ!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ιστορίες καθημερινής τρέλας διαδραματίζονται εδώ και τρεισήμισι μήνες  στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής  με αφορμή ένα απλό δυσάρεστο περιστατικό από αυτά που μπορούν να συμβούν στο πλαίσιο κάθε κοινότητας άρα και της σχολικής  και ανέκαθεν επιλύονταν από τα μέλη της  στο πλαίσιο της παιδαγωγικής αντιμετώπισης προβλημάτων.
Οι ενέργειες δύο γονέων, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα δικαστής  στο επάγγελμα και γονέας του ενός εκ των δύο εμπλεκομένων μικρών μαθητών είχαν ως αποτέλεσμα:
1.Το στιγματισμό ενός μικρού μαθητή ως ‘’κλέφτη’’ επειδή χάθηκαν 2,20€ και ενός δεύτερου ως ΄΄ρουφιάνου’’ . Φράσεις όπως: «έχω τη δύναμη να κλείσω το σχολείο», «θα σας βγάλω σε αργία», «μη τα βάζετε με δικαστή», «θα σας πάω στο Ρακιντζή» είναι μόνο μερικές από τις απειλές που δέχτηκαν οι συνάδελφοι μας.
2. Την άσκηση λεκτικής και ψυχολογικής βίας εναντίον συγκεκριμένων εκπαιδευτικών αλλά και ολόκληρου του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου  με αναφορές – καταγγελίες, παρενοχλήσεις, λεκτικές απειλές, εκβιασμούς  και απαξιωτικά σχόλια.
3. Την πρόκληση σοβαρής δυσλειτουργίας στην καθημερινότητα του σχολείου και στη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος με αθέμιτες παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων των εκπαιδευτικών.
Επισημαίνεται ότι το σύνολο των γονέων των μαθητών του Σχολείου με καθημερινές προσωπικές παρεμβάσεις αλλά και  με καταγγελίες και νομικές ενέργειες των θεσμικών του οργάνων, του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου και της Ένωσης Γονέων της περιοχής δήλωσε εξ αρχής τη στήριξη και την συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς  και απαίτησε  την παρέμβαση της Διοίκησης.
Πώς απάντησε η  Διοίκηση;
Αξιοποιώντας τις αβάσιμες  και φαιδρές καταγγελίες δύο δικομανών γονέων προχώρησε αφενός σε διοικητικές διώξεις των εκπαιδευτικών  με διενέργεια ανακρίσεων και ΕΔΕ   και αφετέρου σε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στοχοποίησης όχι μόνον των καταγγελλόμενων εκπαιδευτικών αλλά και ολόκληρου του συλλόγου διδασκόντων , με διασπορά φημών, απειλές και εκβιασμούς, ότι θα διωχθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου!
 
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας:
 Καταγγέλλει την ανεύθυνη όσο και επικίνδυνη στάση της Διοίκησης καθώς μπορεί να οδηγήσει ανεξέλεγκτα στην πραγματοποίηση αυθαιρεσιών εις βάρος  των συναδέλφων  με την  καταχρηστική ενεργοποίηση  του Νέου Πειθαρχικού «Δικαίου» που ουσιαστικά έχει καταργήσει και το τεκμήριο της αθωότητας.
Απαιτούμε:
1.Την άμεση παύση των διώξεων συναδέλφων μας που καταγγέλλονται  με αβάσιμες, ανυπόστατες  και στερούμενες σοβαρότητας  κατηγορίες, όταν μάλιστα τόσο ο Σύλλογος γονέων του Σχολείου , όσο και η Ένωση Γονέων Συλλόγων Αγ. Παρασκευής στηρίζει τους καταγγελλόμενους συναδέλφους μας.
2. Το σταμάτημα κάθε αντιδεοντολογικής και παράνομης  ενέργειας  από τη μεριά της Διοίκησης  εις βάρος των συναδέλφων μας, όπως η άσκηση πίεσης για εθελοντική  αίτηση  μετακίνησης συναδέλφου σε άλλο σχολείο  και η ώθηση σε παραίτηση συναδέλφου από την υπηρεσία. Ενέργειες που και αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του απαραίτητου παιδαγωγικού κλίματος και ηρεμίας στο σχολείο.
Ο Σύλλογος μας δηλώνει ότι όχι μόνο στηρίζουμε  συνδικαλιστικά τους συναδέλφους μας, αλλά πλέον οποιαδήποτε δίωξη ή απειλή δίωξης εναντίον τους  θα αντιμετωπιστεί ως δίωξη του ίδιου του Συλλόγου, όλων των εκπαιδευτικών.  
Ο σύλλογος μας ζητά την άμεση παρέμβαση της ΔΟΕ  για τη νομική και συνδικαλιστική στήριξη τους και από πλευράς της Ομοσπονδίας.
 
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας                            
Ηλέκτρα Μήτσουρα                                             Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου