Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τι είπε στο esos ο υπουργός για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς (μεταθέσεις κλπ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
 Το ζήτημα της προετοιμασίας της νέας σχολικής χρονιάς και του φαινομένου να ξεκινούν τα μαθήματα με πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικών οι βιβλίων, έφερε το esos με ερωτήσεις που υπέβαλε στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συνέντευξης Τύπου.
Esos: κύριε υπουργέ ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για τη νέα σχολική χρονιά, προκειμένου να  σταματήσει το φαινόμενο να ξεκινούν τα μαθήματα με πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικών οι βιβλίων;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει και να παγιωθεί  ο τρόπος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, πάντα προς όφελος των μαθητών και της ελληνικής οικογένειας. Η κρίση ήταν μια ευκαιρία να διαπιστώσουμε τα κακώς κείμενα. Ο τρόπος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών πέρα από τη σπατάλη περιείχε και μια υποβάθμιση της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Πέρσι έγινε προσπάθεια να γίνει το αυτονόητο να ανοίξουν τα σχολεία, να δοθούν τα βιβλία στους μαθητές  και να είναι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους. Δεν ήταν εύκολο διότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με 18.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς.
Esos: Έχετε κάποιο χρονοδιάγραμμα, το οποίο διαφέρει από τις προηγούμενες χρονιές;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Την άλλη εβδομάδα θα κάνω επίσημες ανακοινώσεις
Esos: Η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών πότε θα εκδοθεί ;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ:  Μαζί με τις ανακοινώσεις θα πληροφορηθείτε και για τις μεταθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου