Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Καιροσκόποι

Δημήτρης Δανίκας

Μοιάζει με θέατρο του παραλόγου. Όμως όλα είναι εξηγήσιμα. Εντελώς. Για παράδειγμα. Είναι η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση; Είναι! Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζονται οι δικαστικές αρχές. Με βούλα και υπογραφή.
Έχουν προφυλακιστεί τα δύο τρίτα της ίδιας Χρυσής Αυγής; Έχουν! Αφού κατέληξαν πίσω από τα σίδερα της φυλακής.
Πρόκειται να μπουζουριαστούν και οι υπόλοιποι; Πρόκειται. Αφού για τους περισσότερους εξ αυτών έχει αρθεί η ασυλία τους. Ως εκ τούτου θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία στην φυλακή.
Αφού λοιπόν το κόμμα θεωρείται "εγκληματική οργάνωση" και αφού αρκετοί εκ των επίσημων εκπροσώπων τους κατέληξαν ή θα καταλήξουν στην φυλακή, πώς είναι δυνατόν ο Άρειος Πάγος, το ανώτατο δικαστικό σώμα, να εκχωρεί άδεια συμμετοχής αυτών των εγκληματιών στις εκλογές; Πώς;
Το λογικό κενό είναι τεράστιο και χαοτικό. Σαν να λέμε ότι ο Άρειος Πάγος επιτρέπει στην μαφία να λάβει μέρος στην ύψιστη, εκλογική δημοκρατική διαδικασία. Απίστευτο.
Λογικά, δύο τινά συμβαίνουν. Είτε οι δικαστές που ερεύνησαν την υπόθεση κάνουν ότι τους γουστάρουν. Δηλαδή χωρίς τεκμηριωμένες αποδείξεις "σφράγισαν" δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Επομένως πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Είτε ο Άρειος Πάγος δεν ξέρει πού τραβάει και πού πηγαίνει!
Τι από τα δύο; Κανένα! Το ζήτημα είναι εντελώς πολιτικό. Δηλαδή στην περίπτωση που η Χρυσή Αυγή έβγαινε εκτός νόμου, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές τ αποτέλεσμα μιας τέτοιας ετυμηγορίας όχι μόνο δεν θα έστελνε εκατοντάδες χιλιάδες χρυσαυγίτες ψηφοφόρους πίσω στην στρούγκα της Δεξιάς και του Σαμαρά. Αλλά αντιθέτως θα προκαλούσε τέτοιο θυμό και τόση οργή που διόλου απίθανο οι περισσότεροι εξ αυτών να έριχναν στην κάλπη ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες. Έτσι για να τιμωρήσουν τον "δήμιό" τους και τον "προδότη" της παράταξής τους.
Σε μια τέτοια περίπτωση, διόλου απίθανο ο Αλέξης Τσίπρας, μέσα στην εκδικητική μανία των χρυσαυγιτών, να ελάμβανε συντριπτικό ποσοστό. Κι έτσι ο Σαμαράς να κατέληγε στην Β΄ Εθνική. Σ΄αυτό που η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε "μικρό κόμμα". Το φαντάζεστε;
Επομένως, σε μένα τον καχύποπτο νεοέλληνα, ο παραλογισμός είναι επιφανειακός. Όλα μα όλα εξηγούνται πολιτικά. Όλα μα όλα θυσία στον βωμό της καρέκλας, του κόμματος και της εξουσίας. Με κάθε μέσο και με κάθε κόστος να παραμείνουμε στο τιμόνι το κυβερνητικό.
Και επομένως, όταν τους βόλευε η Χρυσή Αυγή είναι "εγκληματική οργάνωση". Όταν δεν τους βολεύει η ίδια "εγκληματική οργάνωση" μετατρέπεται σε κόμμα που δικαιούται να διεκδικήσει τις ψήφους του λαού.
Το συμπέρασμα απλό. Η εξουσία πορεύεται πάντα με τον καιροσκοπισμό, τον φιλοτομαρισμό και τον ετσιθελισμό. Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου