Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ προς ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΕ ΚΑΙ ΠΕ ΚΡΗΤΗΣ: Αλλαγές στο νόμο για την αξιολόγηση δεν θα γίνουν όποια κι αν είναι τα προβλήματα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Όποια και να είναι τα προβλήματα  αλλαγές στη νομοθεσία για την αξιολόγηση  δεν θα γίνουν».
Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος στην  πολύωρη σύσκεψη   τους θεσμικά επικεφαλής της Εκπαίδευσης από τους τέσσερις Νομούς της Κρήτης. Συγκεκριμένα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας καθώς και τους Προϊστάμενους Επιστημονικής - Παιδαγωγικής Καθοδήγησης.
  «Δεν είναι δυνατό να υπάρξει εκπαιδευτικός, πολιτικός, διοικητικός υπάλληλος που να μπορεί να πει στην ελληνική κοινωνία ότι δεν θα κάνει αξιολόγηση» τόνισε ο κ. Λοβέρδος και υπογράμμισε τα εξής:
Α. Ο νόμος την ορίζει. Την όρισε με διατάξεις, που για κάποιες από αυτές υπάρχει δυσαρέσκεια. Η δυσαρέσκεια μετατρέπεται σε ένα κράτος δικαίου και η Ελλάδα έχει ελεύθερες τις προσφυγές στην δικαιοσύνη, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εφαρμοστεί ο θεσμός της αξιολόγησης.
Β.Υπάρχουν, όμως, προβλήματα, όπως ενημερώνομαι, στην πρώτη φάση της αξιολόγησης. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Ο κ. Περιφερειακός Διευθυντής προσέθεσε στην ατζέντα της συζήτησης και την αξιολόγηση. Με βάση τα προβλήματα που θα μας αναφερθούν θα δούμε περί τίνος πρόκειται. Όποια και να είναι τα προβλήματα αλλαγές στη νομοθεσία δεν θα γίνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου