Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Οι γυμναστές θα δίνουν λογαριασμό για το τι κάνουν στο σχολείο- Ανακοινώσεις για τον σχολικό αθλητισμό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Πλέον οι γυμναστές στα σχολεία, θα δίνουν λογαριασμό για το τι κάνουν δεν θα δίνουν μια μπάλα στα παιδιά, θα υπάρχει υλικό συγκεκριμένο το οποίο στο τέλος θα αξιολογείται, θα υπάρχει μια ύλη δηλαδή. Γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, περιμένουμε τη μελέτη του ΙΕΠ από την προσχολική ηλικία, εκεί θα μπει το κομμάτι που τα παιδιά θα μαθαίνουν τι είναι μπάλα, μπάσκετ, ποδόσφαιρο».
Τα είπε  σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Yποθέσεων της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Κουκοδήμος, ενώ ανακοίνωσε  :
Α.Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής  θα γίνει τμήμα στον νέο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας.
Β. Οι δράσεις που θα αναπτύξουμε είναι οι σχολικοί αγώνες από το Δημοτικό και οι αθλοπαιδείες την ώρα της φυσικής αγωγής.
Γ.Τέλος, πάρε μπάλα, παίξε, δεν κοιτάω τον μαθητή. Πρόγραμμα στους γυμναστές, οι οποίοι θα το υλοποιούν μέχρι τέλος της χρονιάς και αυτό θα αξιολογείται από την διεύθυνση φυσικής αγωγής. Σύνδεση του σχολικού αθλητισμού με την ανάπτυξη του αθλητισμού σε άτομα με αναπηρία. Έχουμε τα ειδικά σχολεία και αυτά τα παιδιά δεν μετέχουν σε καμία τέτοια ενέργεια. Θα εντάξουμε και αυτά τα παιδιά στους σχολικούς αγώνες. Περιμένουμε, επίσης, προτάσεις της κεντρικής επιτροπής αθλητικών τάξεων, της ΚΕΑΤ για την δημιουργία δύο πιλοτικών αθλητικών σχολείων. Ένα στην Αθήνα, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις και ένα στην Θεσσαλονίκη, που επίσης ήταν Ολυμπιακό κέντρο. Αυτή είναι μια πρόταση που ξεκίνησε από τον κ. Αρβανιτόπουλο, ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι μέσα στο 2015 να την υλοποιήσουμε.
Δ. Η λειτουργία του προγράμματος «αγαπώ τον αθλητισμό», το KIDS ATHLETICS σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ, που τρέχει ήδη το πρόγραμμα αυτό εδώ στο Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα, θα κάνουμε μια μεγάλη εκδήλωση και στην Θεσσαλονίκη και θα προσπαθήσουμε να το φέρουμε σε όλη την επικράτεια.
Ε.Το πρόγραμμα «ευ ζην» ήδη έχει 450 χιλιάδες μαθητές που τους έχει πιστοποιήσει. Η υλοποίηση θα γίνει σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που τρέχει το πρόγραμμα.
Ζ.Πανελλήνια Ευρωπαϊκά και παγκόσμια σχολικά πρωταθλήματα – ενίσχυση και συνεργασία με ομοσπονδίες. Ενίσχυση σημαίνει οικονομική ενίσχυση. Παρατηρήθηκε το φαινόμενο, ενώ έχουμε αθλητές σε υψηλό επίπεδο στο σχολικό αθλητισμό σε γυμνάσια και λύκεια, να μην μπορούν να μετέχουν στους αγώνες, λόγω του ότι οι γονείς χρειάζεται να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους για να μετέχουν οι αθλητές. Οπότε, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ενισχύσουμε οικονομικά την προσπάθεια αυτή.
Η.Πρόγραμμα «Erasmus Plus». Έχουμε υποβάλει στις 26 Ιουνίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αθλητισμού αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα μαζί με τις υπόλοιπες χώρες που μετέχουν. Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην διαμόρφωση αρχών και ανάπτυξης περιοχών για την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου