Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Οι δικαστές θεώρησαν υπανθρώπους τους μετανάστες της Μανωλάδας;

Γράφει: η Άτροπος

Θα ήταν απέραντη η θλίψη μου αν δεν την ξεπερνούσε η οργή… Για την απόφαση των δικαστών, λέω, που έβγαλε λάδι τον φραουλέμπορο της Μανωλάδας. και τους τρεις επιστάτες του.
Εκείνους που πυροβόλησαν στο ψαχνό τους δυστυχείς μετανάστες, επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι δεν τους πλήρωναν τα δεδουλευμένα.

Τους μετανάστες, που είχαν στοιβαγμένους σε άθλια παραπήγματα σαν να ήταν ζώα σε τιμωρία. Τους μετανάστες, που δούλευαν μέρα νύχτα για ψυχία, τα οποία δεν τους έδιναν καν. Τους μετανάστες, που έπιναν νερό από γούρνες και έκαναν την ανάγκη τους σε τρύπες. Τους μετανάστες, που αποφάσισαν να απαιτήσουν την αμοιβή τους και βρέθηκαν αντιμέτωποι με αληθινές σφαίρες.
Αυτούς τους μετανάστες οι δικαστές τους θεώρησαν ανθρώπους χωρίς δικαιώματα, άραγε; Πώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι αφαίρεσαν και από τους τέσσερις κατηγορούμενους τη βαριά κατηγορία της «εμπορίας ανθρώπων»; Πώς μπορεί να εξηγηθεί η απόφασή τους να αθωώσουν πλήρως τον φραουλέμπορο και τον ένα επιστάτη; Πώς μπορεί να εξηγηθεί ότι στους άλλους δυο επέβαλαν ποινές με αναστολή και τους άφησαν ελεύθερους;
Δεν θα μπορούν στο εξής (και με την άδεια της Δικαιοσύνης, πλέον) να κάνουν τα ίδια τα χειρότερα;

Ευτυχώς, που υπάρχει και η γνωστή για την ευθυκρισία και ευαισθησία της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, και σώζει την παρτίδα.
Ζήτησε ήδη να δει την απόφαση και (μην εκπλαγείτε) αν απαιτήσει να επανεξεταστεί εξαρχής η υπόθεση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου