Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Μερική αυτονομία στα σχολεία για δικά τους αναλυτικά προγράμματα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr 
Μερική αυτονομία σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην επιλογή μαθημάτων θα δώσει ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, σε μια προσπάθεια οι εκπαιδευτικοί να «ξεφύγουν»  για λόγο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που υποχρεωτικά ακολουθεί η κάθε τάξη.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του esos στις προθέσεις του Α. Λοβέρδου είναι να δοθεί αυτονομία στην επιλογή προγραμμάτων στο 10% του προγράμματος κάθε τάξης.
 Δηλαδή  ένα σχολείο για το 10% του προγράμματος μπορεί να επιλέξει οι μαθητές να διδαχθούν ένα αντικείμενο  τοπικό. Για παράδειγμα εάν στην περιοχή παράγεται ένα ποιόν το σχολείο μπορεί να το επιλέξει ως μάθημα για το 10% του συνολικού προγράμματος. Μια σχολική μονάδα που βρίσκεται σε τουριστική περιοχή μπορεί να επιλέξει μαθήματα γύρω από τον τουρισμό , την ιστορία της περιοχής κλπ.
 Ο υπουργός Παιδείας κοινοποίησε την πρωτοβουλία του στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής  από το οποίο ζήτησε  εισήγηση για την υλοποίηση της μερικής αυτονομίας των σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου