Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ενημέρωση για τις αποσπάσεις, τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων και άλλα θέματα

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
  • Την Παρασκευή, 22-8-2014, τελειώνει η προθεσμία για τις αιτήσεις για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ. Δυνατότητα ανάκλησης με υπεύθυνη δήλωση υπάρχει μέχρι την Τρίτη 26-8-2014.
  • Στις 21-8-2014 και 22-8-2014 συνεδριάζει το ΚΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Πιθανότατα στις 22-8-2014 αυτές θα ανακοινωθούν.
  • Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι λειτουργικές υπεραριθμίες και θα κληθούν οι συνάδελφοι να δηλώσουν αν επιθυμούν να χαρακτηριστούν "λειτουργικά υπεράριθμοι". Αν υπάρχουν περισσότεροι από ένας συνάδελφοι που επιθυμούν να είναι λειτουργικά υπεράριθμοι, τότε λειτουργικά υπεράριθμος χαρακτηρίζεται αυτός που έχει τα περισσότερα μόρια μετάθεσης. Αν κανένας συνάδελφος δεν επιθυμεί να βγει λειτουργικά υπεράριθμος, τότε λειτουργικά υπεράριθμος χαρακτηρίζεται ο εκπαιδευτικός που πήρε τελευταίος την οργανική θέση στο σχολείο.
  • Οι λειτουργικά υπεράριθμοι προηγούνται στις τοποθετήσεις από τις αποσπάσεις. Επομένως, αν κάποιος συνάδελφος επιθυμεί να δουλέψει σε άλλο σχολείο τον "συμφέρει" -εφόσον υπάρχει η δυνατότητα- να χαρακτηριστεί ως λειτουργικά υπεράριθμος.
  • Υπενθυμίζω ότι οι λειτουργικά υπεράριθμοι προηγούνται πρώτα σε σχολεία της ίδιας ομάδας και μετά σε σχολεία όμορης ομάδας.
  • Οι συνάδελφοι που έχουν οργανική θέση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς και στο 12ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς δε χρειάζεται να κάνουν αίτηση για απόσπαση. Θα κληθούν να δηλώσουν σχολεία ως λειτουργικά υπεράριθμοι.
  • Η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής είναι να βγει αυτήν την εβδομάδα.
  • Αξίζουν συγχαρητήρια στον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο, γιατί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα "τρέχει" θέματα που καθυστερούσαν μήνες. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι το σύνολο των αναπληρωτών (14.500) θα ανακοινωθούν στις 8 του Σεπτέμβρη για να βρίσκεται στα σχολεία την ημέρα του Αγιασμού, είναι κάτι πρωτόγνωρο σε σχέση με αυτά που γίνονταν τα τελευταία χρόνια. 

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη από τις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς γιατί χρησιμοποιώ το αρσενικό γένος όταν γράφω για εκπαιδευτικούς. Χάριν συντομίας...
Γαπκιάδης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου