Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ: Όλη η εκπαιδευτική ιεραρχία να μπει σε διαδικασία πανελλαδικών αδιάβλητων εξετάσεων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Όλοι πρέπει να αξιολογούνται με τα ίδια μέτρα και σταθμά. Και επειδή σε αυτή τη χώρα δεν γνωρίζουν τι εστί αξιοκρατία και ούτε θέλουν να μάθουν, τότε γρήγορα όλη η εκπαιδευτική ιεραρχία να μπει σε διαδικασία πανελλαδικών αδιάβλητων εξετάσεων συν προσόντων συν ψυχολογικών τεστ, χωρίς πολιτικάντηκες συνεντεύξεις, για να βγάλουμε άκρη.
Στη συνέχεια αφού μάθουμε τι εστί αξιοκρατία περνάμε και σε πιο "εκλεπτυσμένες" προσεγγίσεις του θέματος. Γιατί όταν δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το σημείο μας, δεν υπάρχει εξέλιξη.
Η οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία ας κινηθεί σοφά προς αυτές τις κατευθύνσεις, γιατί από τη μια πρέπει να κινηθούμε γρήγορα γιατί είμαστε χρεοκοπημένοι - (έχει χαθεί χρόνος πολύτιμος στα διαπλεκόμενα) - και από την άλλη πρέπει να επενδύσουμε στην Παιδεία, μιας και αυτή αποτελεί το μοναδικό χαρτί για να ορθοποδήσουμε.
 Εάν συνεχίσουμε να έχουμε το ίδιο σκεπτικό όπως επί τουρκοκρατίας, με μαθηματική ακρίβεια θα ψάχνουμε σε λίγο να βρούμε την Ελλάδα στο χάρτη. Γιατί τα πράγματα αλλάζουν και για όσους κοιμούνται, απλά ονειρεύονται ότι "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει". Λοιπόν, επένδυση στη ΓΝΩΣΗ εδώ και τώρα, χωρίς αναστολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου