Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Πολύμηνη διαβούλευση για τη Μεταρρύθμιση στο Δημοτικό-Ξεκινούν οι συζητήσεις το Σεπτέμβριο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Πολύμηνη θα είναι η διαβούλευση για τις μεγάλες  αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία ξεκινά απ’ τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ανακοίνωση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος.
«Εμείς απ’ τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θ’ ανοίξουμε τη συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος και υπογράμμισε τα εξής:
Α.Τη συζήτηση,   δεν θα σπεύσουμε να κάνουμε παρεμβάσεις, που σκοπό έχουν να μας συνδέσουν με κάποιο θέμα, αποσυνδέοντας όμως το εκπαιδευτικό σύστημα από την κοινωνία, τους πολίτες και, τελικώς, δυσαρεστώντας τους πάντες.
 Β.Το θέμα των δομικών αλλαγών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, θα το ανοίξουμε φέτος και όχι, για να το κλείσουμε μέσα σε έναν μήνα.
Γ.Θα συζητήσει πρώτα η διακομματική, που θα είναι όλα τα Κόμματα, όποιοι έρχονται. Στην συνέχεια θα συζητήσουν όλα τα Συμβούλια που αναφέρατε. Να μιλήσει ενώπιον όλων το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και εν τέλει, να πάρουμε μία απόφαση με συνείδηση ότι κάτι σωστό αποφασίζουμε. Απορούμε πολλές φορές, γιατί οι Φιλανδοί κάνανε θαύματα στην Παιδεία; Γιατί, κάνανε 2 κύκλους κοινοβουλευτικούς με τις ίδιες πολιτικές. Εκεί όμως, δεν λένε οι άνθρωποι ότι εάν φύγει η Νέα Δημοκρατία και έρθει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. -γιατί αυτό έζησε η Ελλάδα- ο κάθε Υπουργός του άλλου Κόμματος πρέπει να σαρώσει ότι έκανε ο προηγούμενος. Ούτε αν αλλάζει ο Χ ή ο Ψ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή της Νέας Δημοκρατίας, ναι πρέπει να τα αλλάξει όλα γιατί ο προηγούμενος ήταν κακός ενώ από αυτόν αρχίζει η ζωή.
Δ.Εκεί, είπαν ότι έχουμε πρόβλημα με την εκπαίδευση και την παιδεία συνακόλουθα και πρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις. Και έκαναν αυτές τις παρεμβάσεις, πιστεύοντας όμως ο ένας τον άλλον επί 8 χρόνια.
Ε.Εδώ, εμείς, είμαστε λαός φίλερις. Αν ακούσετε στην Βουλή το τι λένε και με αυτή την έννοια απευθύνθηκα στην κυρία Φωτίου, όχι για να αμφισβητήσω τα επιχειρήματά της, μιλάει πάρα πολύ έντονα. Εγώ δεν πιστεύω ότι αυτή η ένταση βοηθάει. Εάν μου το κάνεις αυτό εμένα, θα σου το κάνω και εγώ. Δεν θα υποχωρήσω. Εάν μου φωνάξεις, θα σου φωνάξω και εγώ, αλλά θα προτιμούσα να συμφωνούσαμε σε κάτι.
Ζ.Δεν συμφωνεί αυτή η χώρα, 40 χρόνια τώρα και το έχουμε ζήσει αυτό, κύριοι συνάδελφοι. Δεν συμφωνεί, δεν μπορεί, δεν γίνεται. Και τώρα που είναι σε τόσο δύσκολη θέση θα σου κάνει ο άλλος με σηκωμένο το δάχτυλο και θα σου λέει, ότι αυτός θα τα κάνει πολύ καλύτερα. Για να τον δούμε.       
Η.Άρα, όταν ξεκινήσει η χρονιά με το καλό και αν είμαστε όλοι στους ρόλους μας, θα πάμε σε μία συζήτηση για την πρωτοβάθμια με όλα τα ενεργά όργανα που έχουν προβλεφθεί, άλλο αυτά και άλλο τούτο που μπορεί να έχει μικρή συμβολή, αλλά καίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου