Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Σχόλια για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Για όσους από εσάς, όπως και εγώ, πιστεύατε ότι οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ γίνονται με μοριοδότηση, σας παραθέτω κάποια στοιχεία για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.
Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς ήρθαν 9 δάσκαλοι με μοριοδότηση και άλλοι 9 με κατά προτεραιότητα απόσπαση. Προσθέστε άλλους 5 συναδέλφους που ήρθαν στη Διεύθυνση (γραφείο) και κανέναν ακόμα που θα πάει σε κανένα γραφείο Βουλευτή ή στη Μητρόπολη. Δηλαδή -περίπου- μόνο το 1/3 αποσπάται με μοριοδότηση.
Εντάξει, συμφωνώ ότι υπάρχουν και χειρότερα (σε δασκάλους αναφέρομαι):

Ν. Έβρου
0 με μοριοδότηση
23 με κατά προτεραιότητα

Ν. Φλώρινας
0 με μοριοδότηση
25 με κατά προτεραιότητα

Ν. Ημαθίας
0 με μοριοδότηση
11 με κατά προτεραιότητα

Θεσσαλία (Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μαγνησία)
0 με μοριοδότηση
97 (περίπου) με κατά προτεραιότητα

 Ν. Πιερίας
0 με μοριοδότηση
18 με κατά προτεραιότητα

Συγγνώμη, αλλά δουλευόμαστε μεταξύ μας. Συμφωνώ απόλυτα να παίρνουν κατά προτεραιότητα απόσπαση όσοι έχουν σοβαρούς λόγους υγείας. Για όλους τους άλλους να υπάρχει ειδική μοριοδότηση για τους λόγους που έχουν.

Υ.Γ. 
1. Σε μια χώρα που η ανεργία ξεπερνάει το 35% υπάρχει πιο ευπαθής ομάδα από εκείνους που ο/η σύζυγος είναι άνεργος/άνεργη; Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι με ένα μισθό να συντηρούν δύο σπίτια (το ένα μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους) και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους;
2. Προσπαθώ να μάθω το λόγο γιατί ενώ η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς είχε δώσει 15 λειτουργικά κενά για δασκάλους καλύφτηκαν μόνο τα 12 από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου