Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
  • Επειδή στο θέμα έχω τοποθετηθεί κατ΄επανάληψη και επειδή έρχονται γιορτινές μέρες και δε θέλω να κουράζω:
  • Η παράγραφος 8 του άρθρου 47 του Ν. 3848/2010, αναφέρει: «Δύο εκπαιδευτικούς με βαθμό Α΄ πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν σε οργανική θέση στην περιφέρεια του οικείου Π.Υ.Σ.Π.Ε. και οι οποίοι επιλέγονται με τους αναπληρωτές τους μεταξύ των δεκαπέντε που κατά την ημερομηνία συγκρότησης κατέχουν τη μεγαλύτερη πραγματική διοικητική υπηρεσία σε θέσεις διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προϊσταμένου γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ή διευθυντή σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».
  • 'Οπως καταλαβαίνετε ο νόμος είναι ηθελημένα ασαφής -κατά το επιμελημένα ατιμέλητος-, γιατί πρέπει να δίνει στην εκάστοτε Περιφερειακή Διευθύντρια ή στον εκάστοτε Περιφερειακό Διευθυντή τη δυνατότητα να ορίζει αυτός τα μέλη στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με τον τρόπο που επιθυμεί.
  • Έχω κάθε καλή διάθεση να δεχτώ τον ορισμό με βάση μόνο την διοικητική εμπειρία αρκεί αυτός να γίνεται με τον ίδιο τρόπο και για τα αναπληρωματικά μέλη και για όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Ελλάδας.
  • Εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, είναι ευθύνη μας να αλλάξει η διαδικασία ορισμού γιατί μας προσβάλλει ως εκπαιδευτικούς και πολίτες μιας χώρας στην οποία θέλουμε να υπάρχει ισονομία.
  • Όποιος και όποια συνάδελφος οριστεί στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο θεωρώ ότι δικαίως θα οριστεί γιατί πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου και όποιος δεν οριστεί δικαίως θα έχει λόγους να θεωρείται αδικημένος γιατί και αυτός πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου.
  • Και επειδή τα "δικαίως" και "αδίκως" δεν μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα, πρέπει το συντομότερο δυνατό να αλλάξει ο τρόπος ορισμού και νομίζω ότι ήρθε ο καιρός  να έχουν τα αιρετά μέλη την πλειοψηφία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Γαπκιάδης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου