Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

«Λουλούδια» και «νούμερα»

Χιώτης Βασίλης
Αν υπάρχει κάτι ευχάριστο από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, είναι ότι τερματίζεται ο βίος της χειρότερης Βουλής που υπήρξε μετά την Μεταπολίτευση.
Κι αυτό δεν είναι διαπίστωση των «εχθρών του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας», αλλά παραδοχή των ίδιων των βουλευτών που αναγκάστηκαν να συγκατοικήσουν επί δυόμισι χρόνια με κάθε λογής γελοίους και γραφικούς, που η συγκυρία τους έφερε στην Εθνική Αντιπροσωπεία.
Το τραγικό μάλιστα είναι, ότι όλα αυτά τα «λουλούδια» που άνθισαν στη Βουλή, τα δημιούργησαν οι κήποι του λαϊκισμού, που επί χρόνια καλλιεργούσαν οι ίδιοι οι βουλευτές και ο πολιτικός κόσμος. Οι «σαματατζήδες» και οι «φιγουρατζήδες» έγιναν πολιτικά όντα, από τότε που οι ίδιοι οι βουλευτές άρχισαν να λαϊκίζουν μεταξύ τους.
Όλοι αυτοί οι σαλταδόροι, οι ψευτονταήδες και οι μυθομανείς που παραδίδουν σήμερα τις έδρες τους, έγιναν βουλευτές, επειδή κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί, άρχισαν να κυνηγούν ψήφους και σε αυτούς που ψηφίζουν για πλάκα, σταυρώνοντας όποιον αναγνωρίζουν στην τηλεόραση και στα γήπεδα. Για να πατήσουν λοιπόν το πόδι τους στην Βουλή, κάποιοι τους επέλεξαν και βεβαίως κάποιοι τους ψήφισαν.
Γι αυτό και δεν είναι σίγουρο, ότι η επόμενη Βουλή, θα είναι καλύτερη από αυτή που διαλύεται σήμερα.
Επειδή και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο θα υπάρξουν αρχηγοί που θα εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους τέτοιου είδους «νούμερα».
Η μόνη λύση λοιπόν για να είναι καλύτερη η νέα Βουλή, είναι να μην τους ψηφίσουν οι πολίτες. Αυτή τη φορά ας επιλέξουν τους βουλευτές τους με βάση τα όσα λένε και τα όσα πιστεύουν. Κι ας καταψηφίσουν επιτέλους τα κόμματα που βάζουν στους συνδυασμούς τους, όλα τα «λουλούδια» και τα «νούμερα» που κάνουν καριέρα στα τηλεοπτικά σόου, στα θέατρα και στις δεξιώσεις.
Διότι αν ντρεπόμαστε για την κατάντια της προηγούμενης Βουλής, την επόμενη δεν θα τολμούμε να την κοιτάξουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου