Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Στροφή του Α. Τσίπρα για το νόμο 4009/11

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να πουν θα επαναφέρουν τις κομματικές παρατάξεις στη διοίκηση των πανεπιστημίων;» 

Για μεγάλη στροφή του κ. Τσίπρα κάνει λόγο η πρώην υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας της δηλώσεις του ότι «Αρκετά ταλαιπωρήθηκε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από την εκδικητική στάση του υπ. Παιδείας.Με διάλογο αλλαγή του νόμου 4009/11 της Α. Διαμαντοπούλου».

«Μέχρι πριν 20 ημέρες, η γραμμή -και είχε γραφτεί και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργηθεί ο νόμος Διαμαντοπούλου» τόνισε η πρώην υπουργός και υπογράμμισε τα εξής:
Α. Τώρα μιλάμε για διάλογο . Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι θα αλλάξει το νόμο Διαμαντοπούλου και εκεί τελειώνει η πολιτική του. Δεν προτείνει τι θα κάνει.
Β. Εάν λέγοντας, ο κ. Τσίπρας, εκδίκηση, εννοεί εκδίκηση απέναντι στις παθογένειες που βασάνισαν το ελληνικό πανεπιστήμιο 40 χρόνια -τα προνόμια, τον κομματισμό, τα συμφέροντα, την αδυναμία σωστής και καθημερινής λειτουργίας, την αδυναμία των καλύτερων μυαλών να γεννήσουν και να παράγουν με τις συνθήκες που θα έπρεπε-, τότε ναι, πραγματικά αυτό κάνει. Αλλά, θα ήθελα να το δούμε θετικά. Πρόκειται για ένα νόμο, ο οποίος είχε όχι απλά την πολύ μεγάλη πλειοψηφία εκείνης της Βουλής... Θυμάστε πόσο συγκρουσιακός ήταν.
Γ. Για την Παιδεία. Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, δεν είχε ψηφιστεί ξανά νόμος από 255 βουλευτές. Θα πρέπει, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να πουν τι θα κάνουν, λέγοντας ότι θα αλλάξουν το νόμο. Δηλαδή, θα επαναφέρουν τις κομματικές παρατάξεις στη διοίκηση των πανεπιστημίων; Θα καταργήσουν την καθιέρωση των συμβουλίων, στα οποία σήμερα συμμετέχουν οι πιο λαμπροί Έλληνες από όλον τον κόσμο και ήμασταν η μόνη χώρα που δεν είχε συμβούλια στα πανεπιστήμια; Θα επαναφέρει το άσυλο με τη μορφή που το ξέραμε; Θα σταματήσει την αξιολόγηση των καθηγητών που τώρα πρέπει να γίνεται κάθε πέντε χρόνια και συμμετέχουν σε αυτή και οι φοιτητές; Θα σταματήσει τη λογοδοσία; Γιατί τώρα ο πρύτανης λογοδοτεί πια στο συμβούλιο, δεν είναι ανεξάρτητος. Είναι τόσα πολλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου