Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Kill me; Kill you!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

Ο Τσίπρας γρονθοκοπείται ανηλεώς. Από το σύστημα της ολιγαρχίας και των κοτζαμπάσηδων.

Κρυφίως αυτοί γρονθοκοπούν. Όταν το κτήνος είναι πληγωμένο κοπανάει στα τυφλά. Και παρασύρει ό, τι βρει μπροστά του. Γρονθοκοπείται και από τους «φίλους» και ευρωπαίους «συμμάχους». Φανερά!

Γιατί οι τελευταίοι επιχειρούν να κλείσουν την στρόφιγγα της χρηματοδότησης. Και από την άλλη το κυβερνητικό προσωπικό της ολιγαρχίας και των μεταπρατών φρόντισε να αδειάσει τα ταμεία!

Πού είναι ο δίχτυς προστασίας; 'Αφαντος! Γιατί δεν έγινε αξιολόγηση από την «φιλτάτη» Τρόικα; Μα επειδή ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο παρέδωσαν την καυτή πατάτα στον Τσίπρα!

Με απλά λόγια το κράτος ρημαδιό. Δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο. Όλοι οι νεοέλληνες κατάντησαν οδοντογλυφίδες για να καθαρίζουν τις οδοντοστοιχίες τους ο Σόιμπλε παρέα με τον φιλιππινέζο του Ντάισελμπλουμ!

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι οι λεβέντες του Eurogroup αποδέχτηκαν τις γενικόλογες υποσχέσεις και δεσμεύσεις του Βαρουφάκη. Μα φυσικά για να κερδίσουν και να ροκανίσουν χρόνο τεσσάρων μηνών!

Και έτσι εξηγείται το γεγονός ότι παρά την συντριβή τους, ουδείς στα φανερά αμφισβητεί την ηγεμονία του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου!

Προφανώς το σχέδιο πάει κάπως έτσι. Πρώτο η οικονομική ασφυξία. Ύστερα η ταπείνωση του Τσίπρα. Ολοσχερής. Για να αποφύγει «ατύχημα» θα αρχίσει να εκλιπαρεί μια νέα δανειακή σύμβαση. Ένα τρίτο Μνημόνιο. Με απλά λόγια οι «φίλοι» και «σύμμαχοι» επιδιώκουν τον ολοσχερή εξευτελισμό της νέας κυβέρνησης. Δηλαδή να μεταμορφώσουν τον Τσίπρα σε Σαμαρά. Ο Μανωλιός άλλαξε τα ρούχα του και τα φόρεσε αλλιώς!

Σ αυτή την περίπτωση η δημοτικότητα θα καταρρεύσει. Σ΄ αυτή την περίπτωση ο Τσίπρας θα αναγκαστεί σε άτακτη υποχώρηση. Με πιθανό σενάριο είτε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είτε σχηματισμό Οικουμενικής. Μάλιστα οι σεναριογράφοι τοποθετούν αυτή την πιθανότητα κάπου προς το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου!

Κάπως έτσι η «αριστερή» κυβέρνηση θα καταλήξει μια «θλιβερή παρένθεση». Και κάπως έτσι οι δύο φιλάρες Σαμαράς-Βενιζέλος θα επανακάμψουν ως σωτήρες του Έθνους!

Υπάρχει λύση; Φυσικά υπάρχει. Αλλά απαιτούνται κότσια, κοχόνες και ορμή. Όπως έλεγε και ο Σαμψών «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων»!

Δηλαδή ο Τσίπρας πρέπει πάση θυσία να αποφύγει την εφιαλτική κατάληξη του Γιώργου Παπανδρέου. Meaning και λαλάκας και δαρμένος. Που πάει να πει ότι δύο πράγματα πρέπει να κάνει. Ρελάνς σε όλα. Το πρώτο σαρωτικές μεταρρυθμίσεις. Χωρίς πολλές, πολλές δημοκρατικές, εξαντλητικές διαδικασίες. Πρέπει να πάρει κεφάλια και να πιεί αίμα ώστε να γεμίσει τα ταμεία. Βούτηξες; Φερ΄τα! Τώρα!

Η δεύτερη κίνηση να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Να περιγράψει στον ελληνικό λαό με όλες τις λεπτομέρειες, την κατάσταση και να ζητήσει πράσινο η κόκκινο φως. Να προχωρήσει στο «Όχι» με κάθε κόστος; Δηλαδή Blood, Sweat and Tears. Ή να κάνω πίσω; Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του!

Η ακινησία, η παραλυσία, το ναι μεν αλλά, οι ατέρμονες διαβουλεύσεις, η προσφυγή στην «αλληλεγγύη» των ευρωπαίων, όλα αυτά είναι λόγια του αέρα! Κάπως έτσι ο Αλέξης θα πάει άκλαφτος!

Του την έχουνε στημένη. Γι αυτό η αλεπού της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε με «διακριτική» χαιρεκακία ότι η νέα κυβέρνηση άλλα έκανε απ΄ αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά!

Τουτέστιν και τον γρονθοκοπούν και τον λοιδωρούν και τον απειλούν και τον εκβιάζουν και τον ξηλώνουν. Ο πόλεμος αμείλικτος. Οι αντίπαλοι κυνικοί, αποφασισμένοι και πάνοπλοι. Η κατάσταση κρίσιμη. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε την πρώτη πράξη. Η συνέχεια ακόμα χειρότερη. Εδώ είναι που λένε Kill me; Kill you!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου