Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Πόντιος Πιλάτος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

Χωρίς κραυγές και ψίθυρους. Ας το προσπαθήσουμε. Πάντα με καθαρό μυαλό. Έξω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές αγκυλώσεις. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Έπρεπε η δίκη Κασιδιάρη να γίνει μέσα στα χρονικά περιθώρια που ο Νόμος επιτάσσει ώστε εκείνος να μην αθωωθεί; Έπρεπε! Ποιος φταίει γι αυτή την καθυστέρηση των τριών ετών; Φυσικά η γραφειοκρατία. Μπας και αυτή η καθυστέρηση οφείλεται σε «άλλους» λόγους; Μπορεί! Γιατί όταν θέλουν τότε σπεύδουν. Όταν δεν θέλουν τότε φταίει η γραφειοκρατία!

Έπρεπε οι βασικοί μάρτυρες αυτού του άθλιου επεισοδίου να κληθούν στο δικαστήριο; Έπρεπε Ρένα Δούρου και Προκόπης Παυλόπουλος να παραστούν και να περιγράψουν με το νι και με το σίγμα τι ακριβώς συνέβη σ εκείνη την πρωινή ζωντανή εκπομπή του Antenna και του Γιώργου Παπαδάκη; Έπρεπε!

Έπρεπε, έστω κι αν δεν κλήθηκαν από την Κανέλλη, να παραστούν οικειοθελώς; Φυσικά έπρεπε. Αφού αμφότεροι αυτόπτες μάρτυρες και αφού αμφότεροι-και το πιστεύω αυτό-υπέρμαχοι της νομιμότητας και εχθροί του φασισμού!

Τότε γιατί δεν παρέστησαν; Και αφού οικειοθελώς δεν παρέστησαν είναι φυσικό να δίνουν αφορμές για διάφορα αρνητικά σχόλια. Όπως ότι έτσι τείνουν χείρα βοηθείας στον Ηλία Κασιδιάρη. Ότι επίτηδες το έκαναν επειδή η παθούσα Λιάνα Κανέλλη είναι βουλευτίνα του ΚΚΕ. Ότι παίζουν ύποπτα πολιτικά, καιροσκοπικά παιχνίδια. Είσαι αντιφασίστας; Απόδειξη! 

Κοντά σ αυτό το τελευταίο περιστατικό, των ύποπτων, καιροσκοπικών παιχνιδιών, προστίθεται και το σκεπτικό της προέρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Που περίπου ισχυρίζεται ότι όλοι οι ψηθισθέντες νόμοι στην Βουλή χωρίς την παρουσία των φυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μπορεί να καταπέσουν και να θεωρηθούν άκυροι και αντισυνταγματικοί!

Είναι έτσι; Εγώ, εσύ, εμείς δεν ξέρουμε. Μόνο οι συνταγματολόγοι μπορούν να αποφανθούν περί της νομιμότητας η ακυρότητας των νόμων. Όμως χάριν συζητήσεως δέχομαι την θέση της Προέδρου. Αν είναι έτσι, τότε γιατί οι ανώτατες δικαστικές αρχές δεν επίσπευσαν την διαδικασία; Τότε γιατί δεν έγινε η δίκη των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών; Τότε γιατί επί δεκαοκτώ και πλέον μήνες η Δικαιοσύνη, με τις καθυστερήσεις της, επέτρεψε να σέρνεται η υπόθεση; 

Δεν ήξεραν ότι μια τέτοια καθυστέρηση μπορεί να λειτουργήσει εναντίον της νομιμότητας ενός καθεστώτος που στο όνομα της νομιμότητας έχει φυλακίσει, χωρίς δίκη, όλους αυτούς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής; Δεν ήξεραν ότι μια τέτοια καθυστέρηση μπορεί να τινάξει το νομοθετικό έργο της Βουλής στον αέρα;

Για να το θέσω πιο απλά. Περίπου αυτό προσπαθεί να υπογραμμίσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αν είναι εγκληματικός ο χαρακτήρας αυτού του κόμματος, τότε έπρεπε η δίκη να είχε περαιωθεί. Και αν η απόφαση ήταν καταδικαστική τότε το κόμμα θα είχε τεθεί εκτός νόμου!

Αφού λοιπόν μέχρι στιγμής η δίκη δεν έχει γίνει. Αφού η Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί οριστικά. Τότε η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμη. Και τότε παρανόμως απαγορεύτηκε στους βουλευτές της το δικαίωμα συμμετοχής στις κρίσιμες συνεδριάσεις της Βουλής!

Με άλλα λόγια. Η διγλωσσία είναι χαρακτηριστικό ασπόνδυλων πολιτικών Στα λόγια με το Νόμο. Στην πράξη με τον καιροσκοπισμό. Όποτε βολεύει εναντίον φασισμού. Όποτε δεν βολεύει Πόντιοι Πιλάτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου