Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

33% θα μετρούν οι ψήφοι των εκπαιδευτικών για την επιλογή των Διευθυντών Σχολείων

  • Ως επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων θεωρούνται η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση τους (67% επί της συνολικής μοριοδότησης) και η γνώμη του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, στο οποίο επιθυμούν να βάλλουν υποψηφιότητα (33% επί της συνολικής μοριοδότη
  • Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 8ετής διδακτική προϋπηρεσία και η πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), επιπέδου 1.
  • σης).
  • Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να βάλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ σχολικές μονάδες, εφόσον έχει υπηρετήσει σε αυτές την τελευταία πενταετία.
Τα παραπάνω ορίζει Σχέδιο Διάταξης η οποία θα συμπεριληφθεί στο Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου.
Όπως δήλωσε σε ερώτηση του esos , στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, παράταση θητείας δεν θα δοθεί και οι διαδικασίας επιλογής των νέων Διευθυντών θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο και αν χρειαστεί και μέσα στο καλοκαίρι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου