Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Φρίκαρε ο Πανούσης με την «Αριστερά του τίποτα» – Τι θα κάνει ο Τσίπρας;

Ο Aixmiros από aixmi.gr
Δεν άντεξε ο Γιάννης Πανούσης τον παραλογισμό με τις συνεχιζόμενες καταλήψεις της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλων Σχολών από κουκουλοφόρους, καθώς και της εισβολής αντιεξουσιαστών στη Βουλή, και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Μίλησε με σαφήνεια για εκείνους στον Σύριζα που θέλουν μια «Αριστερά του τίποτα» και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει ανοχύρωτη χώρα η Ελλάδα, επειδή κάποιοι θέλουν να είναι συνομιλητές των κουκουλοφόρων.
Πόσο πιο καθαρά θα μπορούσε να τα πει; Και ποιος πρωθυπουργός θα διατηρούσε στη θέση του ένα υπουργό που μιλάει με τέτοια γλώσσα;
Ο Γιάννης Πανούσης δεν κωλώνει, επειδή είναι αυθύπαρκτος πανεπιστημιακός καθηγητής, με μεγάλο κύρος και δημοκρατική ιστορία, και επειδή δεν είναι καν Σύριζα. Και δε θα διστάσει να πάρει το καπελάκι του και να φύγει, αν θεωρήσει ότι δεν έχει νόημα η παραμονή του. Το έχει κάνει ήδη με τη ΔΗΜΑΡ.
Και ο Αλέξης Τσίπρας; Δεν αντιδρά, είτε επειδή απλώς συμφωνεί μαζί του -όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο Πανούσης- είτε επειδή διαφωνεί, αλλά δε θέλει να προκαλέσει ενδοκυβερνητική κρίση απομακρύνοντάς τον.
Σε κάθε περίπτωση το θέμα παραμένει: Είναι δυνατόν να κάνουν ό,τι θέλουν οι αντιεξουσιαστές -με κουκούλα ή μη;
Είναι δυνατόν ο αρμόδιος για την αστυνομία υπουργός να δηλώνει δημόσια πως διαφωνεί, να παραμένει στη θέση του, και κανείς να μην εξηγεί ποιος του απαγορεύει να κάνει αυτό που πιστεύει; Δηλαδή να στείλει την αστυνομία να αδειάσει τα Πανεπιστήμια και να διώξει τη φρουρά της Βουλής που δεν εμπόδισε την εισβολή αναρχικών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου