Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Σκέψεις πάνω σε θέματα της επικαιρότητας

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Από τις πρόσφατες δηλώσεις της κ Διαμαντοπούλου και την ανακοίνωση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. διάλεξα κάποια αποσπάσματα για να προβληματιστούμε.

Για την επιλογή των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης η κ. Διαμαντοπούλου, σημειώνει τα εξής:
  • Κάθε παρωχημένη ιδεοληψία της δεκαετίας του΄80 επανήλθε, αφού, όμως, πρώτα πρόλαβαν και διορίστηκαν 13 κομματικά στελέχη με ελάχιστα προσόντα, ως Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης καταστρατηγώντας την αρχή της "πολιτικής ανεξιθρησκίας" που ευαγγελίζονταν ο κ. Μπαλτάς στις προγραμματικές του δηλώσεις 2 μήνες πριν.
ΠΡΟΤΑΣΗ
Η πρώην υπουργός Παιδείας προτείνει:
·         Αναγκαία για τη χώρα επιλογή, θα ήταν να συμφωνηθεί ΤΩΡΑ ότι για κάθε αλλαγή στην Παιδεία θα απαιτείται η συναίνεση των 2/3 της Βουλής. Θέλω να πιστεύω, ότι και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυνάμεις που κατανοούν αυτή την Εθνική Ανάγκη.


Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. πιστεύει πως το ισχύον σύστημα επιλογής των στελεχών ήταν αναξιοκρατικό, με πολλές ελλείψεις και αδικίες. Όπως και στην πλειονότητα των συστημάτων που έχουν εφαρμοστεί,  βασίλευε ο κομματισμός, η ημετεροκρατία και η αδιαφάνεια στην επιλογή.
 
Δε νομίζω ότι υπάρχει  κάποιος συνάδελφος που θα διαφωνήσει είτε με τις δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου είτε με την ανακοίνωση της Δ.Α.Κ.Ε. Προσωπικά, με βρίσκουν σύμφωνο. Εγώ όμως έχω κάποια ερωτήματα:

  • Γιατί αυτά τα πράγματα λέγονται τώρα και δεν τα υλοποίησαν τόσα χρόνια;
  • Γιατί η κριτική δε γίνεται όταν κυβερνήσεις είναι τα κόμματα που στηρίζουν με τις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις;
  • Είδε κανείς τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετούνται για τις επιλογές των Περιφερειακών Διευθυντών;
  • Είναι δυνατόν να στηρίζουμε αυτή την αρρωστημένη νοοτροπία και να φωνάζουμε μόνο όταν στην κυβέρνηση είναι οι "άλλοι";
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου