Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΥΣΠΕ

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Ξεκινούν οι μήνες των υπηρεσιακών μεταβολών και είναι συνηθισμένο φαινόμενο να κάνουμε λάθη τα οποία στην συνέχεια μας "συντροφεύουν" με κάποια χρόνια ταλαιπωρίας.
Θεωρώ υποχρέωσή μου -ειδικά προς τους νεότερους συναδέλφους- να επισημάνω κάποια πράγματα:
  • Οι δηλώσεις οριστικής τοποθέτησης και βελτίωσης θέσης συνεξετάζονται. Γίνεται ένας πίνακας με φθίνουσα σειρά ανάλογα με τα μόρια που έχει ο καθένας και έτσι ξεκινούν οι τοποθετήσεις σε οργανικά κενά.
  • Μέσα στη διαδικασία των τοποθετήσεων προκύπτουν κενά τα οποία δε φαίνονται αυτή τη στιγμή στον πίνακα με τα οργανικά κενά. Γι΄αυτό στη δήλωση να βάλετε τα σχολεία με τη σειρά που εσείς επιθυμείτε ανερξάρτητα αν φαίνεται να υπάρχει ή όχι οργανικό κενό στο σχολείο αυτό.
  • Αυτοί που θα κάνουν δήλωση οριστικής τοποθέτησης είναι καλό να δηλώσουν το σύνολο των σχολείων -είκοσι- που έχουν δικαίωμα. Διαφορετικά, υπάρχει περίπτωση να μην τοποθετηθούν σε οργανικό κενό στην πρώτη φάση και να κληθούν να κάνουν συμπηρωματική δήλωση όταν γίνει επαναπροσδιορισμός των οργανικών κενών.
  • Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να τοποθετηθούν σε "χειρότερη" γι΄αυτούς προτίμηση από αυτήν που θα μπορούσαν να πάρουν στην πρώτη φάση.
  • Πρώτα γίνονται οι τοποθετήσεις όσων ανήκουν σε ειδική κατηγορία.
  • Θα τοποθετηθούν όλοι σε οργανικό κενό ακόμα και αν δεν το έχουν δηλώσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει κάποιος στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ γιατί τα οργανικά κενά που υπάρχουν επαρκούν για όλους τους συναδέλφους που ήρθαν από άλλο ΠΥΣΠΕ.
Ας δούμε πώς τοποθετούνται οι συνάδελφοι που δεν πήραν οργανική θέση γιατί δεν την είχαν στη δήλωσή τους:
  • Κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης.
  • Τα σχολεία στα οποία υπάρχουν κενά κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης.
  • Κατόπιν αυτού τοποθετούνται υποχρεωτικά οι έχοντες τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης στα σχολεία με τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης.
Υπενθυμίζω ότι η προθεσμία υποβολής δήλωσης λήγει την Πέμπτη 25-6-2015 και ώρα 10π.μ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση στη διάθεσή σας στο τηλ. 6947845827.
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου