Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Αγριάνθρωποι «αγρότες» βασανίζουν ζώα για χάπενινγκ!





Αργύρης Κωστάκης από Aixmi.gr


Οι παλιοί το έλεγαν «τσίπα». Μπορείς να το πεις φιλότιμο, ανθρωπιά, λογική, κατανόηση, όπως θέλεις. Όμως, η «τσίπα» τα λέει όλα. Ορισμένοι αγριάνθρωποι, γιατί σίγουρα δεν μπορείς να μιλήσεις για ανθρώπους με ψυχή και συναισθήματα, που προσβάλουν τους έντιμους και μεροκαματιάρηδες αληθινούς αγρότες της ελληνικής γης, βασάνισαν συνειδητά τρία πλάσματα του Θεού. Προσέξτε συνειδητά. Έβαψαν με σπρέι και τραβούσαν με κτηνωδώς με βία από τα ποδαράκια τρία γουρουνάκια στις διαδηλώσεις τους. Το θεώρησαν χάπενινγκ για τις τηλεοπτικές κάμερες.
Εξυπνάδα. Ευρηματική ιδέα. Πρωτότυπη διαμαρτυρία. Και δεν βρέθηκε ένας αστυνομικός να τους συλλάβει. Ένας εισαγγελέας να παρέμβει. Ένας πολίτης ή ένας συναδελφός τους να τους εγκαλέσει και να τους επαναφέρει στην τάξη. Να τους λογικέψει. Ή αν δεν τα καταφέρει, να τους φτύσει στα μούτρα. Οι βασανιστές των ζώων σε δημόσια θέα γελούσαν με το μαρτύριο των ζώων και όσο αυτά δεν «υπάκουαν» τόσο πιό δυνατά τραβούσαν τα σχοινιά.
Δεν με νοιάζει καθόλου το «δίκαιο» ή το «άδικο» του αγώνα τους. Δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική το κείμενο αγανάκτησης που γράφω. Απλώς ανατρίχιασα και εξοργίστηκα με αυτούς τους αγριάνθρωπους που θεώρησαν μέρος της διαμαρτυρίας τους τα αθώα ζώα.
Δεν με νοιάζει που κλείνουν τις εθνικές οδούς, που χύνουν γάλατα και αδειάζουν σανό στους δρόμους, που κορνάρουν, που καταλαμβάνουν εφορίες και δημαρχεία, που απειλούν να αποκλείσουν την Αθήνα, που βρίζουν χυδαία την κυβέρνηση που οι ίδιοι ψήφισαν πριν τέσσερις μήνες. Πιστέψτε με δεν με νοιάζει καθόλου. Αλλά και να μην με πιστεύετε πάλι δεν με νοιάζει. Αυτό που με πονάει ως άνθρωπο και με προσβάλει ως πολίτη είναι ο συνειδητός βασανισμός των ζώων από έναν εσμό αγριανθρώπων.
Και «δεν κουνιέται φύλλο». Είναι αδιανόητο λίγοι ασυνείδητοι, που δεν είμαι σίγουρος αν είναι αγρότες, να αμαυρώνουν τον πραγματικό αγροτικό κόσμο. Έστω κι αν οι συμβατές συνδικαλιστικές κινήσεις και αποφάσεις των αγροτών άλλους βρίσκουν σύμφωνους και άλλους όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου