Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Επισημάνσεις για μεταθέσεις και μετατάξεις, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη

του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης
Την Τετάρτη και την Πέμπτη 25 και 26 Μαΐου ξεκινούν οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ για τις μεταθέσεις του 2016 και για τις μετατάξεις σε διοικητικές θέσεις.Επισημαίνω στους συναδέλφους τα εξής:
1.Ανάκληση αίτησης μετάθεσης γίνεται δεκτή αν φτάσει στο ΚΥΣΠΕ μέχρι την παραμονή εξέτασης των αιτήσεων.Δηλαδή πρέπει να αποσταλεί στο ΚΥΣΠΕ μέχρι τέλος Μαΐου. Τροποποίηση αίτησης δηλ .πρόσθεση ή αφαίρεση περιοχών ή αλλαγή της σειράς δεν γίνεται δεκτή.
2.Ανάκληση μετάθεσης μετά την ανακοίνωσή της ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ δεκτή σε καμιά περίπτωση.

3.Ο αριθμός των αιτήσεων που θα ικανοποιηθεί εξαρτάται από τα κενά κάθε περιοχής και τις δηλώσεις προτίμησης π.χ στην Κρήτη όπου υπάρχουν πολλά κενά δεν υπάρχουν πολλές αιτήσεις μετάθεσης και σχεδόν ικανοποιούνται όλες οι αιτήσεις .Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα,όπου υπάρχουν ελάχιστα ή καθόλου κενά και πολλές αιτήσεις.
4.Η ανακοίνωση των μεταθέσεων του 2016 αναμένεται να γίνει στις αρχές Ιουνίου.

5.Οι αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλονται μέσα σε 15  μέρες από την ανακοίνωση των γενικών μεταθέσεων.
6.Οι μετατάξεις εκπκών  από τη β/θμια στην α/θμια και το αντίστροφο,εξετάζονται από το ΚΥΣΠΕ και το ΚΥΣΔΕ μετά τις μεταθέσεις και πραγματοποιούνται μόνο εφόσον υπάρχει οργανικό κενό στην περιοχή που ζητούν οι συνάδελφοι(μετά τις μεταθέσεις).
7.Το ΚΥΣΠΕ αποδεσμεύει όλους τους συναδέλφους που αιτούνται μετάταξη σε διοικητική θέση ,εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου( 5 χρόνια υπηρεσίας από το ΦΕΚ διορισμού).Η οριστική μετάταξή τους γίνεται από το ΚΥΣΔΙΠ,εφόσον υπάρχουν οργανικά κενά στις υπηρεσίες που ζητούν να μεταταγούν.
8.Για μετατάξεις συναδέλφων σε πανεπιστήμια-με βάση την τελευταία ρύθμιση που ψηφίστηκε στον νόμο για την έρευνα-αναμένεται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου