Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

2η και 3η μέρα εργασιών 85ης ΓΣ αντιπροσώπων της ΔΟΕ, του Γιώργου Χρόνη

2η ημέρα εργασιών 85ης Γ.Σ. αντιπροσώπων Δ.Ο.Ε.
Συνεχίστηκε η κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ. της ομοσπονδίας από αντιπροσώπους, παρατάξεις και μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Ακολούθησε η δευτερολογία του προέδρου της Δ.Ο.Ε.
Δεν ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για την επόμενη συνδικαλιστική χρονιά και ανατέθηκε στο Δ.Σ. να τον ετοιμάσει έτσι ώστε να υπάρχει μείωση της συνδικαλιστικής συνδρομής των εκπαιδευτικών.
Συνεχίστηκαν και σήμερα οι παρεμβάσεις και οι τοποθετήσεις συλλογικοτήτων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Παρασκευή 24-6-2016
3η ημέρα εργασιών 85ης Γ.Σ. αντιπροσώπων της Δ.Ο.Ε.
Οι εργασίες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.00π.μ. με το θέμα της προσχολικής αγωγής. Έγινε εισήγηση από μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και διαβάστηκαν οι προτάσεις των συλλόγων όπως κωδικοποιήθηκαν από την επιτροπή αποδελτίωσης. Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από αντιπροσώπους και παρατάξεις. Στο τέλος ο εισηγητής ενσωμάτωσε στο άρθρο 1 της εισήγησής του τις προτάσεις των αντιπροσώπων και των παρατάξεων διαμορφώνοντάς το ως εξής: < Ενιαία δημόσια δωρεάν 14χρονη εκπαίδευση με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 ως 6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο και ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο >. Επίσης ενσωμάτωσε την πρόταση: < Όχι στο πλαφόν του ορίου 14 μαθητών ανά τμήμα για να λειτουργήσει τμήμα νηπιαγωγείου >.
Εγκρίθηκε από το σώμα της Γ.Σ.
Επόμενο θέμα ήταν < Το σχολείο που θέλουμε >. Έγινε εισήγηση από μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και διαβάστηκαν οι προτάσεις των συλλόγων όπως κωδικοποιήθηκαν από την επιτροπή αποδελτίωσης. Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από αντιπροσώπους και παρατάξεις. Στο τέλος ο εισηγητής ζήτησε να μπουν σε ψηφοφορία τα παρακάτω:
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα.
Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
Κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία.
Στήριξη Ειδικής Αγωγής.
Οργανικές θέσεις ειδικοτήτων τώρα.
Μείωση διδακτικής ύλης.
Οργανικότητα στα δημοτικά σχολεία 2εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές.
Άμεση απόσυρση της υπουργικής απόφασης για το νέο σχολείο.
Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο.
2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
Εγκρίθηκαν από το σώμα της Γ.Σ.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωπος της πανελλήνιας ένωσης συνταξιούχων για το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό. Δε συζητήθηκε όμως το θέμα καθώς υπήρξε σχετική πρόταση να προηγηθεί το πρόγραμμα δράσης και το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό καθώς και τα άλλα θέματα( ειδική αγωγή και επιμόρφωση ), αν δε φτάσει ο χρόνος, να συζητηθούν στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Η πρόταση έγινε δεκτή.
Πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το πρόγραμμα δράσης, διαβάστηκε ψήφισμα συμπαράστασης προς τον Σύλλογο Π.Ε. < ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ > λόγω μήνυσης που έχει υποβληθεί εναντίον και των 9 μελών του Δ.Σ. από πρώην Διευθύντρια λόγω καταγγελίας του συλλόγου εναντίον της. Το ψήφισμα έγινε δεκτό ομόφωνα από τη Γ.Σ.
Στο πρόγραμμα δράσης τοποθετήθηκε ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη( 6 τον αριθμό, όσες είναι και οι παρατάξεις στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ), καθώς και άλλοι 14 ομιλητές που μετέφεραν τις αποφάσεις είτε των συλλόγων τους είτε προτάσεις που τις υπέγραφαν ομάδες αντιπροσώπων είτε δικές τους προτάσεις. Ανάμεσά τους ήταν και πολλοί αναπληρωτές.
Στο τέλος υποβλήθηκαν 3 προτάσεις:
Μία από ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΡΑ, ΔΑΚΕ.
Μία από ΔΗΣΥ.
Μία από ΠΑΜΕ.
Το σώμα ψήφισε την 1η πρόταση που ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνει 24ωρη απεργία με την έναρξη του σχολικού έτους και στη συνέχεια Γ.Σ. της βάσης με πρόταση για τριήμερες και πενθήμερες απεργίες.
Ο πρόεδρος της Γ.Σ. έκλεισε τις εργασίες χωρίς να βάλει σε ψήφιση τα ψηφίσματα που είχαν υποβληθεί από τους συνέδρους. Έγινε προσπάθεια από μέλος του προεδρείου να τα βάλει για ψήφιση την ώρα που αποχωρούσαν οι σύνεδροι( προσφυγικό, αναπληρωτές κ.λ.π ). Δε γνωρίζουμε τελικά τι θα ισχύσει. Καλούμε το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. να πάρει άμεσα θέση στο θέμα.
Τέλος να ενημερώσουμε ότι τη 2η μέρα των εργασιών ψηφίστηκε ο απολογισμός των οικονομικών πεπραγμένων του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. ύστερα από θυελλώδη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου