Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Χρονοδιάγραμμα για τις τοποθετήσεις και τις αποσπάσεις



Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

  • ·         Το να μπορέσω να σας ενημερώσω με ακρίβεια και σαφήνεια για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα σχετικά με τις τοποθετήσεις και τις αποσπάσεις αγγίζει τα όρια της ουτοπίας. Εγκύκλιοι βγαίνουν καθημερινά και η καθεμία τροποποιεί ή και αλλάζει εντελώς την προηγούμενη. Θα προσπαθήσω όμως να συνοψίσω κάποια πράγματα.
  • ·         Τη Δευτέρα στις 10 το πρωί λήγει η προθεσμία να δηλώσετε αν επιθυμείτε ή όχι να βγείτε υπεράριθμοι. Αυτό ισχύει μόνο για τα σχολεία στα οποία βγαίνουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί.
  • ·         Για πρώτη φορά καλούνται οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν αν επιθυμούν ή όχι να είναι υπεράριθμοι χωρίς να γνωρίζουν επίσημα ποια είναι τα λειτουργικά κενά. Αυτό έγινε γιατί δεν έχουν βγει οι δεύτερες αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
  • ·         Τη Δευτέρα 29-8-2016 θα συνεδριάσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και θα χαρακτηρίσει ονομαστικά τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς και θα ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για τα λειτουργιά κενά που υπάρχουν. Θα δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα δύο τριών ημερών για να δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί τα σχολεία της προτίμησής τους.
  • ·         Πιθανόν την Τρίτη και την Τετάρτη το Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα ασχοληθεί με τις τοποθετήσεις, τις αποσπάσεις και τη συμπλήρωση ωραρίου όλων των ειδικοτήτων (Αγγλικών, Γυμναστικής, Πληροφορικής, Γερμανικών). 
  • ·         Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου το Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και θα ασχοληθεί με την τοποθέτηση δασκάλων και νηπιαγωγών (πιθανότατα και με τις αποσπάσεις τους). Επίκειται την ίδια μέρα κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ.
  • Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και οι τοποθετήσεις είναι πολλές για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
  • ·         Εύχομαι και ελπίζω τα τέσσερα λειτουργικά κενά δασκάλων που ζήτησε η Διεύθυνση και ενέκρινε ο Κ. Περιφερειακός Διευθυντής να μην τα κόψει το Υπουργείο και οι συνάδελφοι να έρθουν στη Διεύθυνσή μας. Θα είναι τραγικό να μην έρθουν με απόσπαση συνάδελφοι που έχουν οικογένειες και στη συνέχεια να έρθουν συνάδελφοι αναπληρωτές. Το έχουμε ζήσει και αυτό δε χρειάζεται να το ζήσουμε ξανά.

Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου