Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Σχόλια για τις μεταθέσεις

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
  • Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα των μεταθέσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Φεύγουν έξι συνάδελφοι και έρχονται εννέα. Καλύφθηκαν, επομένως, τα οργανικά κενά που υπήρχαν από πέρυσι στη Διεύθυνσή μας.
  • Να ευχηθώ στους συναδέλφους που έφυγαν ό,τι καλύτερο σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο στη νέα τους θέση και σε όσους ήρθαν καλή διαμονή στον νομό μας.
  • Αποδείχθηκε πόσο λάθος -και άνευ καμίας ουσίας- ήταν η περυσινή απόφαση να μη γίνουν οι μεταθέσεις στα οργανικά κενά που είχει δώσει η Διεύθυνσή μας. Πιθανότατα στο διάστημα του ενός έτους που μεσολάβησε άλλαξε τόσο η σειρά κατάταξης όσο και οι προτιμήσεις των συναδέλφων. 
  • Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν κάποιοι ότι κανένας δεν μπορεί να παίζει και να μη σέβεται τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων. Δε με ενδιαφέρει αν είναι ανίκανοι ή απλά δεν τους καίγεται καρφί για τις ανάγκες των συναδέλφων. Οι άνθρωποι είτε έτσι είτε αλλιώς είναι επικίνδυνοι.
  • Το γεγονός ότι οι συνάδελφοι που υπηρετούσαν στο Δ.Σ. Ν. Οικισμού κατάφεραν να πάρουν μετάθεση στο νομό Φλώρινας, δείχνει το πόσο λάθος ήταν ο αποχαρακτηρισμός του συγκεκριμένου σχολείου από δυσπρόσιτο. 
  • Ο νομός μας έχει αγάγκη από την ύπαρξη όσο το δυνατόν περισσοτέρων δυσπρόσιτων σχολείων έτσι ώστε -με την ανάλογη μοριοδότηση- να διευκολύνεται η "ροή" των συναδέλφων που θέλουν να φύγουν σε γειτονικούς νομούς και η ταυτόχρονη άφιξη συναδέλφων που τα συμφέροντά τους είναι στον νομό μας.
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου